Den 21 september föll domen mot Hannah Klostermann i Norrtälje tingsrätt
Den 21 september föll domen mot Hannah Klostermann i Norrtälje tingsrätt - Foto: Instagram/hannahklostermann

Ph-vinnaren Hannah Klostermann stoppad av polis: "Lägg tid på rätt saker"

I april i år stoppades Hannah Klostermann av polis när hon, enligt Norrtälje tingsrätt, höll i sin mobiltelefon medan hon satt bakom ratten. Ph-vinnaren nekar till anklagelserna.
– Min enda kommentar är att de borde lägga tid och resurser på rätt saker i samhället.


Efter en minst sagt händelserik Paradise Hotel-säsong 2019 var det till slut Hannah Klostermann och Jesper Bengtsson som stod öga mot öga i den nervkittlande kulceremonin. 

På 300 000 kronor sulade Hannah kulan rakt ned i marken, och blev därmed historisk som den första kvinnan att nånsin släppa kulan i svenska Paradise Hotel.

Efter programmet har Hannah medverkat i Celebrity Ex On the Beach – och driver dessutom podcasten "Missförstå mig rätt" med Emma Hellström.

Hannah Klostermann stoppades av polis

Livet tuffar med andra ord på rätt bra för ph-vinnaren – men i våras hamnade hon i klammeri med rättvisan, när hon den 16 april stoppades av polis när hon satt bakom ratten.

Enligt polisen lade man först märke till att Hannahs bil hade dubbdäck, vilket inte var tillåtet vid tillfället. Aspiranten på plats ska därefter ha noterat att hon höll en mobiltelefon i handen, varpå han sprang ikapp bilen och stoppade den. 

Ph-vinnaren nekar till anklagelserna

I domen från Norrtälje tingsrätt framgår att Hannah fortfarande ska ha hållit i telefonen när bilen blivit stoppad, men det, och de övriga anklagelserna nekar hon till.

Hannah Klostermann uppger istället att hon och vännerna i bilen var på väg till Systembolaget när de passerade poliskontrollen. I handen höll hon sin plånbok som hon var i färd med att räcka över till sin vän, och den måste polisen ha misstagit för att vara en telefon.

Nu har domen fallit mot Hannah

Men tingsrätten gick på polisens linje och den 21 september meddelandes domen mot ph-vinnaren. 

Hon dömdes till penningböter på 1 500 kronor, vilket hon inte kommer överklaga.

– Jag kommer inte överklaga domen då jag accepterar deras beslut och inte vill slösa mer tid på detta, säger hon till Nyheter24.

Men hon vidhåller fortfarande sin oskuld och anser att polisen borde lägga sina resurser på "rätt saker i samhället" istället.

– Jag hade inte nekat från första början om jag faktiskt hade haft min telefon i handen, säger Hannah Klostermann till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

idag 18:28

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?