Stockholm

Alice Stenlöfs senaste vloggar får följarna att se rött

Alice Stenlöf har 175 000 prenumeranter på Youtube
Alice Stenlöf har 175 000 prenumeranter på Youtube. Foto: Youtube/Alicestenlof

"Detta gjorde du för samarbetet. Sådana vloggar uppskattar inte jag", skriver en upprörd följare i Alice Stenlöfs kommentarsfält. Hennes senaste vloggar har gjort tittarna allt annat än glada.


Läs mer

Influensern Alice Stenlöf har varit i en del blåsväder den senaste tiden. 

I juni åkte hon och ett gäng tjejkompisar utomlands – och anklagades för att strunta i den pågående pandemin.

"Och en annan sliter röven av sig varje jävla dag i full utrustning på grund av att folk inte kan hålla avstånd och respektera den situationen vi befinner oss i nu... wow", skrev en följare.

Mer om det kan du läsa här.

Alice Stenlöf festade hos Chris Brown

I augusti ägde nästa kritikstorm rum, men då var anledningen en helt annan. Under en utomlandsresa till Grekland åkte hon och hennes vänner hem till Chris Brown och festade. 

– Chris möter oss sedan i dörren och säger "love your dress" och jag ba "love your song". Skittrevlig kille som bara ville dansa och sjunga. Han är precis som man tror att han är, berättade Alice i en vlogg efter resan.

Då såg följarna rött.

Alice och Lucas tältade i skogen - möttes av kritik

Och nu är alltså Alices följarna på krigsstigen igen. Men den här gången är det hennes två senaste vloggar, och innehållet i dem som väckt uppståndelse.

Anledningen till det är att företagen som marknadsförs i dem tar upp för stor plats, eller lyfts på ett onaturligt sätt. 

I en vlogg från förra veckan tog sig Alice och assistenten Lucas Armando Feola ut på kickoff i skogen för tälta. Men till följarnas stora besvikelse åkte de bara ut till skogen över dagen för att äta lunch och visa upp kläder till videons samarbete.

Foto: Youtube

"Ni sov inte ens där över natten. Detta gjorde du för samarbetet. Såna vloggar uppskattar inte jag", skriver en följare i kommentarsfältet.

"Har ni slagit upp ett tält för ett samarbete med kläder? Fanns inga sovsäckar, eller packning som behövs för att sova i tält. Kändes fake", skriver en annan.

"Kul att..."

I hennes senaste vlogg reagerade följarna på att videons samarbete upptog mer än halva vloggen, som var totalt tio minuter lång. 

Foto: Youtube

"Kul att 6 min av videon var reklam", skriver en följare i kommentarerna.

Vissa valde att försvara Alice med att samarbeten likt det i videon utgör en viktig del av hennes inkomst. Då blev de upprörda tittarnas svar att balansen mellan samarbete och övrigt innehåll borde ses över.

"Ingen har kritiserat henne att hon gör ett samarbete utan hur långa reklamstunden är i förhållande till hela videon. Hon kunde till exempel göra en vlogg på 30 minuter. Då skulle inte reklamstunden kännas så lång", skriver en användare i vloggens kommentarsfält.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.