Söndag 17 Okt
Stockholm

Följarnas ilska efter Jon och Jannis flytt: ”Så fejkat”

Familjen Olsson Delér har flyttat till Cypern.
Familjen Olsson Delér har flyttat till Cypern. Foto: Instagram/jannid och Instagram/jonolsson1

Influensern Janni Delér och Youtube-profilen Jon Olsson har tagit familjens pick och pack och flyttat till Cypern. Men när paret visar upp sitt nya hem är många av följarna allt annat än imponerade – och kräver ärlighet om varför de faktiskt flyttat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan influensern Janni Olsson Delér, 31, och den tidigare proffsskidåkaren Jon Olsson Delér, 39, träffades 2012 har deras miljontals följare kunnat följa deras minst sagt extravaganta vardag på Youtube. 

Parets vardagsliv har dock förändrats markant under de senaste månaderna. De har nämligen flyttat från bägge sina bostäder – den ena var ett nyrenoverat lyxhus i Marbella, och den andra en tvåvåningslägenhet i exklusiva Monaco. 

Här kan du se bilder på den tidigare Monaco-lyan.

Som om att det inte vore nog lade paret vantarna på en jättevilla i Stockholm i juli, och det var verkligen ingen billig historia. Läs mer om det här.

Janni och Jon Olsson Delér flyttar till Cypern

Medan villan i Stockholm genomgår en totalrenovering har Janni Delér och Jon Olsson sökt sig till varmare breddgrader.

Mer specifikt har familjens flyttlass gått till medelhavsön Cypern, där de nu hyr en nybyggd villa med pool, havsutsikt och en form av home service-tjänst där restaurangmat levereras inom minuter. 

”Ett perfekt ställe att bo på som familj”

Att familjen Olsson Delér valt just Cypern bottnar, enligt paret själva, dels i att Jannis pappa och bröder flyttat dit från Marbella, dels i att man nu vill ha en lugnare livsstil tillsammans med barnen Leon och Leia.

– Om du är förälder tror jag att du vet att nattklubbar och restauranger och sånt inte är det viktigaste när man har barn. Att ha aktiviteter och att kunna vara ute är bra, säger Jon i sin senaste vlogg, och fortsätter senare:  

– Det är ett perfekt ställe att bo på som familj.

Följarnas reaktioner: ”Skatt, skatt, skatt”

Men trots att paret lovordar både sitt nya hus och Cypern i stort är deras följare inte imponerade, utan snarare irriterade och besvikna.

Vissa följare menar att det hela känns ”så fejkat” och som en "betald reklam" för det nyproducerade bostadsområde paret flyttat in.

”De senaste vloggarna har känts riktigt forcerade och fejk. Allt verkar väldigt överdrivet”, skriver en följare i kommentarsfältet på Youtube. 

Foto: Pexels

Andra följare är upprörda eftersom de menar att Jon och Janni inte är ärliga med anledningen till flytten: skatteflykt.

”Skatt, skatt, skatt. Erkänn att det är den verkliga anledningen till att ni flyttat dit”, skriver en följare.

”Det vore en så stor besvikelse om ni flyttade bara för att betala mindre skatt. Jag tror att vi alla får dåliga vibes och att ni borde vara mer ärliga med vad ni verkligen tycker och varför ni flyttat”, skriver en annan.

Ytterligare en följare som uppmanar till mer ärlighet från paret menar att ”följarna förtjänar bättre”. 

Cypern beskrivs som ett skatteparadis

Följarna hävdar att familjen bara flyttat från ett skatteparadis, Monaco, till ett annat – och visst finns det en viss sanning i detta.

Foto: Michalis Palis/Alamy/Stella Pictures

Medan man i Monaco har en inkomstskatt på noll procent, betalar man som mest 35 procent i inkomstskatt på Cypern. 

Det är dock de låga bolagsskatterna som lockar många företagare till ön. Faktum är att vinstutdelning kan göras från bolag helt utan beskattning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela