Artistkollegor och vänner sörjer rapparen Einár.
Artistkollegor och vänner sörjer rapparen Einár. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT, Stina Stjernkvist/TT och Claudio Bresciani/TT

Kändisarna och kollegorna sörjer rapartisten Einár: "Älskade vän"

Under natten mot fredagen sköts den 19-årige artisten Eínar, vars riktiga namn är Nils Grönberg, ihjäl i Hammarby sjöstad i Stockholm. Nu sörjer Sveriges kändiselit den avlidne rapparen.


Strax före klockan elva på torsdagskvällen inkom uppgifter om en skjutning i södra Stockholm. 

En person träffades med flera skott, och enligt uppgifter till flera medier var det den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn är Nils Grönberg, som blev skjuten till döds i dådet. Läs mer om det här.

Ingen har ännu gripits för skjutningen, men en förundersökning om mord har inletts, vilket Nyheter24 rapporterat om tidigare.

Rapparen Nils Grönberg, känd under artistnamnet Einár. Foto: Jessica Gow/TT

Nu sörjs artisten av fans, branschkollegor och andra välkända personer på sociala medier.

Artistkollegor sänder kondoleanser

En rad kända profiler har uttryckt sin sorg över det misstänkta mordet på Einár, däribland artisterna Molly Sandén, Miriam BryantZara Larsson och Benjamin Ingrosso som lagt upp brustna hjärtan på Instastory.

Bildkälla: Skärmavbild/Instagram

Victor Leksell: "Kommer minnas dig föralltid"

Flera artister som jobbat med Einár uttrycker sin sorg på sociala medier. Dante Lindhe från Hov1, vilka samarbetat med Einár på hitlåten "Gamora", uttrycker sina kondoleanser. "Vila i frid", skriver han på Instastory.

Även Victor Leksell, som var nära vän med Einár och som gjort musik tillsammans med honom, har skrivit om sorgen efter det misstänkta mordet.

Victor Leksell sörjer vännen Nils Grönberg. Foto: Erik Simander/TT

"Den Nisse som jag fick äran att lära känna var en varm och kärleksfull kille och det är så jag kommer minnas dig föralltid", skriver han i ett inlägg. Läs hela inlägget här.

Rapparen Stor: "Vi ses i nästa lillebror"

Flera branschkollegor som stått Einár nära har skrivit långa inlägg på Instagram. En av dessa är rapparen Stor.

"Vila i frid Nisse. Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu. Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker", skriver han och fortsätter:


"Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu. Vi kan inte ha det så här nått mer. Vi måste börja ta hand om varandra bättre. Det finns inga sidor att välja, de finns bara kärlek eller inte kärlek. Mina tankar går till din familj. Vi ses i nästa lillebroder, vila i frid".

Rapparen Einár sörjs i sociala medier

En rad influencers har också gjort stories på Instagram efter dödskjutningen. Bland dessa finns Bianca Ingrosso, Linn Ahlborg, Felicia Aveklew, samt Paulina "Paow" Danielsson som delat en bild på sig själv och Einár.

Bildkälla: Skärmavbild/Instagram

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Texten uppdateras.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!