Paolo Roberto
Elin Härkönen berättar vad det var som hände. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Elin Härkönen: "Så fick jag reda på att Paolo Roberto köpt sex"

Elin Härkönen, 29, var tidigare tillsammans med Paolo Roberto men relationen fick sig ett abrupt slut efter att det uppdagades att han köpt sex.


Det var i maj 2020 som Paolo Roberto, 52, greps misstänkt för sexköp i en polisrazzia i centrala Stockholm. Tv-profilen erkände kort därpå, i en intervju som sändes i TV4, att han köpt sex.

En förundersökning om oaktsam våldtäkt inleddes efter gripandet, men denna lades ner och Paolo fick till slut ett strafföreläggande för sexköpet, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Paolo Roberto förlorade samarbeten

När det uppdagades att Paolo Roberto köpt sex fick han sparken från TV4 och samarbetspartners såsom K-Rauta avslutade sina kampanjer med programledaren.

Paolo Roberto. Foto: Claudio Bresciani/TT

Dessutom blev han utköpt från livsmedelsföretaget "Paolos", som sålde bland annat pasta och annan italiensk mat. Priset? 126 kronor. Läs mer om det här.

Flickvännen Elin bröt kontakten med Paolo Roberto

Sexköpsskandalen hade också konsekvenser för Paolo Robertos privatliv. Den dåvarande flickvännen Elin Härkönen, 27, sade upp kontakten med Paolo ett år efter att han greps – då med hänvisning till hans kvinnosyn.

"Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag", skrev hon i ett inlägg på Instagram. 

Hon var under ett par år tillsammans med boxaren och Elitstyrkans hemligheter-profilen Anthony Yigit men relationen tog slut i slutet av 2023. 

Kramen efter att rekryterna fått reda på att de klarat uttagningen. Bildkälla: C More

Mer om den tuffa tävlingen kan du läsa här.

Elin Härkönen: "Så fick jag reda på det"

Det är i P4 Extra som Elin Härkönen nu berättar om hur det egentligen gick till under kvällen då hon fick reda på att hennes dåvarande pojkvän Paolo Roberto åkt fast för sexköp. 

– Han berättade det här för mig. Han skulle nämligen hämta mig efter jobbet då han brukade göra det när jag slutade sent. Men så dök han inte upp när jag hade slutat, berättar hon. 

– Det känns väldigt längesen och jag har jobbat väldigt mycket med att gå vidare. Vi kan inte påverka det som händer oss i livet, men vi kan påverka hur vi hanterar det och jag har verkligen försökt att lägga det bakom mig. Det var en chock för mig då så det är skönt att det börjar bli... Ja, men att folk är lite less på att höra om det, säger Elin. 

Elin tillägger även att hon under den tuffa perioden tvingades ta emot hat och hot. 

– Jag fick starkt stöd av människor men jag fick även massor av hat och hot som var fruktansvärt. Jag är förvånad över att det finns så mycket människor som mår dåligt och vill att någon annan ska må ännu sämre, avslutar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!