Stockholm

Känd svensk artist friades i tingsrätten för misshandel – överklagas

. Foto: Henrik Montgomery/TT.

I somras åtalades en känd svensk artist för att ha misshandlat sin ex-flickvän. Artisten hävdar att det handlade om självförsvar och friades i tingsrätten. Nu överklagar åklagaren domen.


Det var i somras som en känd svensk artist åtalades för misshandel av sin ex-flickvän. Artisten har erkänt att han slagit kvinnan i ansiktet under ett bråk i januari i år, men menar att han försvarade sig själv. Han säger att ex-flickvännen slog honom i bakhuvudet och ryggen. 

I oktober frikändes artisten från misstankarna av Stockholms tingsrätt.  

Domstolen anser att vittnesmål och en inspelning från strax efter händelsen bevisar att den anklagade artisten har agerat i nödvärn. 

Misshandeln ska ha begåtts i ex-flickvännen hall och artisten ska ha lämnat lägenheten efter händelsen och tagit med sig sitt musikinstrument. 

Överklagas 

Kammaråklagaren överklagar nu den friande domen och menar att tingsrätten gjort en felaktig bedömning. 

Åklagaren menar att invändningen om att artisten ska ha agerat i nödvärn är obefogad. Detta då åklagaren menar att det inte ska ha skett ett brottsligt angrepp mot artisten, som lett till att han behövde agera i nödvärn. 

Åklagaren tar upp det faktum att artisten själv sagt att han var påväg ut ur lägenheten, bärandes en väska och ett musikinstrument, och därmed bara hade kunnat gå därifrån. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.