Onsdag 8 Dec
Stockholm

Här är allt du vill veta om skådisen Marianne Mörck

Hur mycket kan du om operasångerskan och skådespelaren Marianne Mörck?
Hur mycket kan du om operasångerskan och skådespelaren Marianne Mörck?. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Kvällens "Skavlan" gästas av den omåttligt populära skådespelerskan Marianne Mörck, 72. Här är allt du vill veta om hennes kärleksliv, pengar och barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Marianne Mörck, 72, är en av våra absolut mest folkkära skådespelerskor. Hon är utbildad vid Scenskolan i Göteborg och har haft stora roller i bland annat "Carmen", "Les Miserables" och "Sound of Music".

Men för många är hon nog mer känd som Ebba i "Wallander"-filmerna, och Birgitta i tittarfavoriten "Bonusfamiljen", som hon just nu är aktuell med samtidigt som hon gör sin första turné någonsin – en monolog där alla roller spelas av henne själv.

Ikväll är den hyllade skådespelerskan med i Skavlan, där hon bland annat pratar om sin hemliga kärlek i England.

Har Marianne Mörck någon partner?

Marianne Mörck har vid flera tillfällen talat öppet om att hon levde tillsammans med en alkoholist under femton års tid. 

– Jag levde igenom hela skalan, med att bränna brännvin i källaren, dricka med honom, hota och gråta, försöka pusha och gömma spriten, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Sedan uppbrottet för omkring 30 år sedan har hon levt som singel, och det trivs hon väldigt bra med.

–  Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, säger Marianne Mörck i till Hemtrevligt.

Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Marianne Mörcks barn

Marianne Mörck har två barn, Malin och Peter, som hon fick tillsammans med exmaken Alf. 

Bägge två är vuxna och lever ett liv utanför rampljuset. 

Marianne Mörcks inkomst - så mycket pengar tjänar hon

När Nyheter24 sammanställde en lista över vem som hade högst lön i Bonusfamiljen toppades listan av ingen mindre än Marianne Mörck.

Under inkomståret 2020 hade hon en fastställd förvärvsinkomst på imponerande 1 816 200 kronor. 

Fördelat lika över årets alla månader ger det Marianna Mörck en månadslön på 151 350 kronor.

Marianne Mörcks svåra smärtor - tvingades till operation

Allt har dock inte varit frid och fröjd för skådespelerskan. För cirka två år sedan berättade Marianne Mörck att hon varit sjuk i höft-och ryggsmärtor som plågat henne – i över 15 år.

– Jag är väl äldre och lite sliten. Jag har renoverat och burit mycket. Jag har kutat ryggen under min flygen och flyttat den. Jag är ju stark, men jag är inte tränad så det är klart att det har satt sina spår på kroppen, säger hon.

2019 var Marianne Mörck julvärd för den svenska befolkningen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Tätt inpå hennes uppdrag som julvärd 2019 fick hon beskedet om att hon måste operera höften, något hon menar var behövligt då hon inte kunde gå längre än 50 meter utan att det börjar smärta.

Operationen ledde till att hon fick nya höftkulor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela