Einárs mamma
Einárs mamma berättar om tiden innan sonens död. - Foto: Erik Simander/TT & Youtube.

Einárs mamma: "Vi skulle anlita extra livvakter"

Det har gått över en månad sedan Nils "Einár" Grönberg sköts ihjäl i Stockholm. På Instagram berättar hans mamma Lena Nilsson om tiden innan sonens död. "Vi skulle anlita extra livvakter", skriver hon.


Nils "Einár" Grönberg var 19 år gammal när han sköts ihjäl i Hammarby sjöstad i Stockholm den 21 oktober i år. På Instagram skriver hans mamma Lena Nilsson om sorgen efter sonens död.

I inlägget berättar Nilsson om hur Einárs liv såg ut i tonåren – något Nyheter24 skrivit mer om här.

"Nils hade LVU och bodde på Hvb tills han va 17, sen reste han mycket sen kom Corona, sen dog hans mormor sen kidnappades han, då va han fortfarande 17, ett barn, sen fick vi fly och bo på olika hotell", skriver hon bland annat. 

"Skulle anlita extra livvakter"

I inlägget skriver Nilsson att Einár skulle åka på turné med artisten Zara Larsson och sedan vidare på egna gig samt släppa ett album. 

"Vi skulle anställa extra livvakter till turné (inte kriminella), efter att han och artistvänner blivit överfallna på krog", skriver hon och fortsätter: 

"Vi hade stort bokningsbolag. Dom flesta som rappar är inte kriminella dom är artister, dom berättar om en hemsk verklighet som vi har i Sverige."

Bildkälla: Jessica Gow/TT.

"Våra hjärtan slits ur våra bröst"

Nilsson avslutar Instagraminlägget med att skriva att hon, som många andra mammor, har förlorat sin son i det hemska våldet.

"Våra hjärtan slits ur våra bröst , vi tröstar oss själva och varandra vi är exakt lika mycket värda och våra söner är exakt lika mycket värda , vi älskar och vi förlåter för vi vill få ett slut på att pojkar dödar andra pojkar.Alla mammor , jag och Nils är med er och era fölorade söner för alltid i fred och kärlek", skriver hon. 

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

1 timme sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.