Lördag 29 Jan
Stockholm

Einárs mamma: "Vi skulle anlita extra livvakter"

Einárs mamma
Einárs mamma berättar om tiden innan sonens död. Foto: Erik Simander/TT & Youtube.

Det har gått över en månad sedan Nils "Einár" Grönberg sköts ihjäl i Stockholm. På Instagram berättar hans mamma Lena Nilsson om tiden innan sonens död. "Vi skulle anlita extra livvakter", skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nils "Einár" Grönberg var 19 år gammal när han sköts ihjäl i Hammarby sjöstad i Stockholm den 21 oktober i år. På Instagram skriver hans mamma Lena Nilsson om sorgen efter sonens död.

I inlägget berättar Nilsson om hur Einárs liv såg ut i tonåren – något Nyheter24 skrivit mer om här.

"Nils hade LVU och bodde på Hvb tills han va 17, sen reste han mycket sen kom Corona, sen dog hans mormor sen kidnappades han, då va han fortfarande 17, ett barn, sen fick vi fly och bo på olika hotell", skriver hon bland annat. 

"Skulle anlita extra livvakter"

I inlägget skriver Nilsson att Einár skulle åka på turné med artisten Zara Larsson och sedan vidare på egna gig samt släppa ett album. 

"Vi skulle anställa extra livvakter till turné (inte kriminella), efter att han och artistvänner blivit överfallna på krog", skriver hon och fortsätter: 

"Vi hade stort bokningsbolag. Dom flesta som rappar är inte kriminella dom är artister, dom berättar om en hemsk verklighet som vi har i Sverige."

Bildkälla: Jessica Gow/TT.

"Våra hjärtan slits ur våra bröst"

Nilsson avslutar Instagraminlägget med att skriva att hon, som många andra mammor, har förlorat sin son i det hemska våldet.

"Våra hjärtan slits ur våra bröst , vi tröstar oss själva och varandra vi är exakt lika mycket värda och våra söner är exakt lika mycket värda , vi älskar och vi förlåter för vi vill få ett slut på att pojkar dödar andra pojkar.Alla mammor , jag och Nils är med er och era fölorade söner för alltid i fred och kärlek", skriver hon. 

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela