I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar
I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar - Foto: STELLA PICTURES

Därför bröt Mange Makers upp: "Låtar, pengar och tjejer"

Om du är under 30 år, är chansen stor att vet vilka Mange Makers är. För 10 år sedan slog de igång med hitlåten "Fest hos Mange". Men efter fem år i branschen blev det tyst från gruppen. Nu berättar de varför.


Mange Makers är en musikgrupp som blev känd för 10 år sedan, med sin hitlåt "Fest hos mange". Idag har musikvideon över 10 miljoner visningar. Om du är född under 90-talet eller tidigt 00-tal är chansen stor att du kommer ihåg dessa grabbar. 

Mange Makers är tillbaka efter fem år av tystnad Foto: Claudio Bresciani / TT

Varför skapade de Mange Makers?

Men musikkarriären höll inte länge för gänget, efter hitlåten publicerade de 7 ytterligare musikvideor på Youtube inom loppet av fem år. Den sista videon i tidsintervallen har idag 670 tusen visningar och heter "bättre förr". Sedan dess har det varit tomt på Mange Makers Youtubekanal. Tills för nio månader sedan, då de lanserade sin nya dokumentär "Vad hände med Mange Makers?" 

I en intervju med Nyheter24 berättar en av medlemmarna Didrik Rastbäck, 28, varför de gick skilda vägar. 

Det första musikklippet var till början ett skämtprojekt som gruppen laddade upp på Youtube. Men bara dagar efter publicering växte sig klippet stor på plattformen.

– Ingen av oss fattade någonting, berättar Didrik och fortsätter.

– På tre, fyra dagar så var allt igång.

Vart tog Mange Makers vägen? Vi har svaret. Foto: STELLA PICTURES

Varför bröt Mange Makers upp?

När det första klippet publicerades gick killarna i gymnasiet, Didrik förklarar att klippet också var ett resultat av att de ville imponera sin klass. Men efter några år av musikskrivande och turnerande valde de att gå skilda vägar. 

– Vi hade ingen glädje kvar i bandet, berättar han och fortsätter.

– Det var lite för mycket press från olika håll, om nya låtar, pengar och tjejer. 

– Vi tappade vänskapen i bandet, berättar Didrik.

Men idag är de igång igen och har sedan deras nya lansering publicerat två nya musikvideos på Youtube. Den numera trion gästade även musikhjälpen i år. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.