Lördag 22 Jan
Stockholm

Därför bröt Mange Makers upp: "Låtar, pengar och tjejer"

I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar
I en intervju med Nyheter24 berättar Mange Makers medlemmen Didrik, varför gruppen valde att gå skilda vägar. Foto: STELLA PICTURES

Om du är under 30 år, är chansen stor att vet vilka Mange Makers är. För 10 år sedan slog de igång med hitlåten "Fest hos Mange". Men efter fem år i branschen blev det tyst från gruppen. Nu berättar de varför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mange Makers är en musikgrupp som blev känd för 10 år sedan, med sin hitlåt "Fest hos mange". Idag har musikvideon över 10 miljoner visningar. Om du är född under 90-talet eller tidigt 00-tal är chansen stor att du kommer ihåg dessa grabbar. 

Mange Makers är tillbaka efter fem år av tystnad Foto: Claudio Bresciani / TT

Varför skapade de Mange Makers?

Men musikkarriären höll inte länge för gänget, efter hitlåten publicerade de 7 ytterligare musikvideor på Youtube inom loppet av fem år. Den sista videon i tidsintervallen har idag 670 tusen visningar och heter "bättre förr". Sedan dess har det varit tomt på Mange Makers Youtubekanal. Tills för nio månader sedan, då de lanserade sin nya dokumentär "Vad hände med Mange Makers?" 

I en intervju med Nyheter24 berättar en av medlemmarna Didrik Rastbäck, 28, varför de gick skilda vägar. 

Det första musikklippet var till början ett skämtprojekt som gruppen laddade upp på Youtube. Men bara dagar efter publicering växte sig klippet stor på plattformen.

– Ingen av oss fattade någonting, berättar Didrik och fortsätter.

– På tre, fyra dagar så var allt igång.

Vart tog Mange Makers vägen? Vi har svaret. Foto: STELLA PICTURES

Varför bröt Mange Makers upp?

När det första klippet publicerades gick killarna i gymnasiet, Didrik förklarar att klippet också var ett resultat av att de ville imponera sin klass. Men efter några år av musikskrivande och turnerande valde de att gå skilda vägar. 

– Vi hade ingen glädje kvar i bandet, berättar han och fortsätter.

– Det var lite för mycket press från olika håll, om nya låtar, pengar och tjejer. 

– Vi tappade vänskapen i bandet, berättar Didrik.

Men idag är de igång igen och har sedan deras nya lansering publicerat två nya musikvideos på Youtube. Den numera trion gästade även musikhjälpen i år. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela