Farmen 2022 har innehållit en rad läggmatcher
Farmen 2022 har innehållit en rad läggmatcher - Foto: TV4

Det händer när en deltagare vill lämna Farmen frivilligt

De arrangerade läggmatcherna i Farmen upprör tittarna vecka efter vecka. "Varför åker man inte bara hem om man saknar sin familj så mycket?". Faktum är att det finns en god förklaring till det.


Vi har kommit halvvägs i den nervkittlande säsongen av Farmen, som hittills har bjudit på allt ifrån hemliga hångel till intriger och läggmatcher. 

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar från Farmen 2022.

Arlind skickade ut Levin – och skapade intriger i Farmen

Att bo på en gård med människor man inte känner sedan tidigare är inte helt enkelt, har det visat sig. Det dröjde inte många avsnitt innan deltagaren Kalle valde att lämna gården frivilligt, och därefter skickade Michaela ut sig själv i en omdiskuterad läggmatch där hon avsiktligt förlorade mot Helene i Tinget.

Michaela och Kalle ville inte vara kvar på Farmen. Foto: TV4

När Levin tvingades lämna Farmen i söndags lyftes diskussionen om läggmatcher till ytan på nytt. Arlind ska tidigare under veckan ha bett om att få bli vald till andrekämpe, och utlovat en läggmatch i utbyte mot det. Även för hans del var det tankarna på familjen som blivit outhärdliga.

Men under natten i kämparstugan återfann han sin tävlingsgnista – och istället för att låta Levin vinna i en styrkegren så valde han kunskap, vann och skickade hem Levin. 

Farmen-Izabella: "Som med andra kontrakt"

Men varför är det så himla mycket snack om läggmatcher i den här Farmen-säsongen? Varför inte bara be om att få lämna, som Kalle gjorde?

Foto: TV4

Det berättade Keshia, Izabella, Jonas och Levin mer om i en livesändning på Instagram. Och det är inte så enkelt som man kan tro, visar det sig. 

Alla deltagare som är med i Farmen tecknar ju nämligen ett avtal innan de kliver in i huset, och att avbryta sin tv-medverkan innebär således att man bryter mot det.

– Det är som med alla andra kontrakt ute i verkliga livet. Bryter man mot ett kontrakt så får det konsekvenser, säger Izabella i liven. 

Att lämna Farmen frivilligt är inte helt enkelt

Levin vill minnas att det har en påverkan på ersättningen som deltagarna får för att vara med i programmet, men går inte in på några detaljer. 

Men att lämna Farmen frivilligt kommer med vissa konsekvenser, helt enkelt. Plötsligt känns de arrangerad läggmatcherna mer logiska, eller vad säger du?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!