Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ung stjärnskådis åtalas för narkotikabrott

- 01/11/2012, 09:16 -

Polisen

Filmstjärnan somnade bakom ratten och körde av vägen. Provsvaren visar att han var både alkohol- och drogpåverkad. Nu misstänks han för grovt rattfylleri och narkotikabrott.

STOCKHOLM. En tidig morgon i september körde enav landets mest lovande unga skådespelare i diket efter att hasomnat bakom ratten. Analysen visar att han både tagit ecstasy ochvar alkoholpåverkad. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och narkotikabrott, skriver Aftonbladet.

I förhör harskådespelaren berättat att han vaknade till då han körde på envägpinne. Då han försökte väja gled bilen cirka 100 meter nedfören brant på Värmdöleden.

– Jag försökte få stopp på bilen så jag inte voltade.

Han berättar även att han hadetänkt att gå på en fest på Slakhuset kvällen innan, men blev nekad inträde.Han ska då ha gått hem till en tjejkompis där han drack tre glasvin och blev bjuden på vad han trodde var kokain av en man han intekände. 

Han somnade, men väcktes några timmar senare för att begesig till jobbet. Mannen satte sig i bilen för att att hämta sina arbetskläder. Det var då olyckaninträffade.

Analyssvarvisar att alkoholkoncentrationen i blodet var 0,24 promille underfärden, i urinet 0,78 promille. I blodet fanns även spår av MDA,ectasy.

Mannen har erkänt brott.

– Jag har sökt hjälp för mitt beroende. Självklart ångrar jag dethär, säger skådespelaren enligt Aftonbladet.