Nu slipper du betala för Maddes bröllop

- 12/11/2012, 13:00 -
Prinsessan Madeleine är omringad av rika män.
1 av 3

Prinsessan Madeleine är omringad av rika män.

Stella Pictures

Pappa Kungens plånbok får lida.
2 av 3

Pappa Kungens plånbok får lida.

Stella Pictures

Snart är även Chris O'Neill med på dessa familjebilder.
3 av 3

Snart är även Chris O'Neill med på dessa familjebilder.

Stella Pictures

Chris O'Neill och kungen har slantar så det räcker och blir över. Det resulterar i att vi skattebetalare slipper pröjsa för bröllopet mellan Madeleine och Chris.

Kritiken blev för stor. Till och med Kungen fick vika sig till slut. Nu har han gått med på att själv betala prinsessan Madeleine bröllop - efter debattartikeln på LT.se. Vänsterpartisten Staffan Norberg, som skrev debattartikeln, är mer än nöjd med den kloke Kungens beslut. 

– Jag gör tolkningen att Kungen läser LT:s debattsida, precis som en klok Kung bör göra. Och det är bra att han lyssnar in vad folket tycker – precis som en klok Kung ska göra, säger han. 

Kungens presschef Bertil Ternert menar att folket ska stå för kronprinsessans bröllop, men inte en vanlig prinsessas. 

– Däremot när det gäller prinsessors och prinsars bröllop så finansieras de inte med skattepengar utan privat. Det finns ju en kunglig släktförmögenhet som har förvaltats i 200 år, säger Bertil Ternert. 

Varför debattartikeln skrevs och varför det hela blev en nyhet är däremot oklart. Redan 2009 konstaterade Fredrik Reinfeldt att Kungen kommer betala för sin yngsta dotters bröllop. Den gången hette pojkvännen Jonas Bergström

– Vi har inte fått någon sådan framställan. Kungen täcker kostnaderna för bröllopet, sa Fredrik Reinfeldt . 

Bröllopet ställdes in - Jonas var otrogen

Bröllopet ställdes in efter att det avslöjats att Jonas Bergström varit otrogen mot prinsessan med 21-åriga norskan Tora Uppstrøm Berg. 

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, sa hon i intervjun med norska Se & Hör.

– Hade jag vetat att han hade en flickvän hade jag aldrig gjort något. Jag ­tycker synd om Madeleine som har en otrogen kille och jag kan bara säga att jag är glad att drottning Silvia nu har bekräftat att bröllopet är uppskjutet, säger Tora till tidningen.

Något som krossade Madeleine - och drottning Silvia. 

– Tyvärr blir det inget bröllop i år. Det säger sig självt. Det är mycket som händer nu och det är väldigt intensivt, sa Silvia.

Kan betala för både ett, två och tre bröllop

Men det är nya tider. Prinsenssan har hittat sin prins i den stenrike affärsmannen Chris O'Neill. Vad bröllopet kommer kosta är ännu inte fastställt, vad som däremot är fastställt är att Chris O’Neill inte behöver snåla. O’Neill är nämligen mångmiljonär och i slutet av 2011 var den hedgefond han äger till en viss del värd cirka 460 miljoner kronor. Flera av hans systrar har adliga män och hans mamma är god vän med Donald Trumphs fru, Ivana. Enligt uppgifter kostar Madeleine och Chris lägenhet på Manhattan ungefär 40.000 kronor i månaden.

Även Kungen är god för pengarna . Men det är inte heller en nyhet. Hans senaste taxerade förmögenhet ligger på 295 miljoner kronor. Men även Madeleine har pengar så det räcker till ett bröllop eller två. Hon taxerade en förmögenhet på över 26 miljoner kronor 2010. 

Bröllopet kommer att äga rum i Stockholm sommaren 2013.