Söndag 18 Apr
Stockholm

Ewalds ursäkt: Inte meningen att nedvärdera

Alla tyckte inte att det var lika roligt som Anton först tyckte.
1 av 6
Alla tyckte inte att det var lika roligt som Anton först tyckte. Foto: Webstagram/Stella Pictures/Bilden är ett montage
Bilden som upprörde.
2 av 6
Bilden som upprörde. Foto: Webstagram
Snabbt kom en ursäkt.
3 av 6
Snabbt kom en ursäkt. Foto: Webstagram
Anton uppträdde i årets Melodifestival.
4 av 6
Anton uppträdde i årets Melodifestival. Foto: Stella Pictures
Han kom fyra.
5 av 6
Han kom fyra. Foto: Stella Pictures
Även Eric Saade publicerade en liknande bild för två månader sedan.
6 av 6
Även Eric Saade publicerade en liknande bild för två månader sedan. Foto: Webstagram

En bild på Instagram gjorde många upprörda. Nu svarar artisten Anton Ewald på kritiken han fått - men alla köper inte ursäkten. "Poängen är att han blev så förolämpad av att kallas gay att han var tvungen att hämnas", skriver ett upprört fan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Anton

I vår släpper Anton Ewald en platta som han delvis skrivit med Danny Saucedo. Orkar du inte vänta tills dess kan du lyssna på hans låtar på Spotify. I Årets "Mello" kom han fyra efter en sväng via "Andra chansen".

"Jag vet inte vem som gjorde det här, men jag älskar dig. Det här är hysteriskt roligt!". Så skrev "Melodifestival"-fyran Anton Ewald, 19, till en bild han publicerade på Instagram under söndagen. 

På bilden syns två mindre foton av artisten med texten: "Some dude told me this morning that I'm gay...So I banged his girlfriend."

Men alla tyckte inte att det var lika kul som Ewald själv. I skrivande stund har bilden fått närmare 945 kommentarer och många är skeptiska till bilden.

– Poängen är att han blev så förolämpad av att kallas gay att han var tvungen att hämnas. Frågan är, vad är det som är kul i det? Ordet gay i kontexten menas som ngt negativt och nedsättande, skriver en signatur.

– Att använda kvinnan enbart för att hämnas på hennes pojkvän är förnedrande enligt mig, fyller en annan i.

"Lägger ingen värdering i skämtet"

Efter att många ifrågasättande kommentarer trillat in och en debatt startat i kommentarsfältet svarade Ewald på kritiken.

"Vill bara förtydliga att min förra bild ej var menad att på något sätt nedvärdera varken kvinnor eller homosexuella. Jag lägger ingen värdering i skämtet", skrev han i en ny uppdatering på Instagram.

Men ursäkten köptes inte av alla.

– Till er som envist påpekar att det var ett "skämt": även om det är ett skämt så är det fortfarande sexistiskt och homofobiskt, ger en objektifierande bild av kvinnor och en negativ syn på homosexuella. Tänk er själva att ni var gay och konstant fick höra folk som blev upprörda över att bli kallad det och sen skulle bevisa sin heterosexualitet, för att det är "bättre" att vara straight, svarar en upprörd användare.

Samma uppdatering från Saade

Det är inte bara Ewald som fått samma text skickad till sig med en bild på sig själv. Även ungdomsidolen Eric Saade, 22, publicerade för två månader sedan samma text på Instagram. "Haha ni är galna men det här var sjukt roligt", skrev han då till bilden som fick 282 kommentarer. Även då påpekade fansen att alla inte tyckte att uppdateringen var lämplig.

– Så att vara gay är någon typ av skam? Jag tycker inte att det här är kul alls, nu har du ett an mindre, hej då!, kommenterade en IG-användare.

Lyssna på Antons bidrag i "Mello" här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela