Utanför Spy Bar ringlar sig kön lång.
1 av 5
Utanför Spy Bar ringlar sig kön lång. - Foto: Krister Larsson/TT
Spy B
2 av 5
Spy B - Foto: BERTIL ERICSON / TT
Att vara otålig i kön är inte populärt på Café Opera.
3 av 5
Att vara otålig i kön är inte populärt på Café Opera. - Foto: Janerik Henriksson/TT
På Berns uppmuntras extravaganta kläder.
4 av 5
På Berns uppmuntras extravaganta kläder. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Att se ut som Angelina Jolie är en bra idé.
5 av 5
Att se ut som Angelina Jolie är en bra idé. - Foto: Amel Emric

Nattklubbschefernas tips: Så kommer du in på Stureplan

Hur full får man vara? Vilken dresscode gäller? När ska man komma? Hur charmar man vakterna? Nyheter24 guidar dig till hur du kommer in på de hetaste klubbarna i kväll.


Så hårt och dyrt festar kändisarna

Och du trodde att din fredagskväll på krogen var dyr? 

Kolla in hur våra divigaste och rikaste stjärnor slår runt när de fyller år – både svindyrt och tokhårt med strippor, diamanttårtor och skyhöga notor. 

Se alla bilderna och läs mer här.   

Helgen är här och det är dags för fest. Men på alla ställen är det inte helt självklart att komma in om du inte uppfyller vissa kriterier. Nyheter24 guidar er festprissar till hur du kan öka chanserna att komma in på Stockholms nattklubbar. 

Vi frågade nattklubbscheferna på några av Stureplans hetaste klubbar vilka do's and dont's som gäller. 

"Se ut som Angelina Jolie"

Zeke Tastas är klubbchef på Spy Bar. Tastas är uppenbarligen inte "Team Aniston" eftersom hans bästa tips för att komma in är "att vara Angelina Jolie". 

– Eller se ut som henne. Om man inte kan vara eller se ut som henne, för dig som henne. För män gäller samma sak fast tänk Javier Bardem istället.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör när de vill komma in?
– Knäpper med fingrarna, hojtar, ropar och så min personliga favorit; förolämpar.

Får man vara tatuerad hur som helst? 
– Gränsen går vid "stötande" tatueringar. Ett snygg hipsterankare på halsen eller ett klädsamt "Zeke Forever" på pannan är inga problem medan till exempel ett hakkors på kinden är ett big no no.

Skulle man komma in i Adidasbyxor?
– I princip nej faktiskt. Vi ser över de här reglerna, de känns inte helt aktuella, men faktum är att man enligt vår policy inte gör det. Vi hade för ett par helger sedan en kille som blev nekad på grund av just detta. Han gick då och köpte ett par byxor av närmaste uteliggare för 500:-, drog över dem utanpå adidasbyxorna och blev insläppt. Visst, han luktade uteliggare hela kvällen men faaaan vilken hjälte!

Dyra sneakers? 
– Asså sneakerförbud är det väl bara usla klubbar längs turistorternas stränder som fortfarande har? Men, om man blir nekad på det så bör man förstå två saker: 1) du blev egentligen nekad av någon annan anledning. Jay Z hade liksom inte haft några problem eller hur? 2) det hjälper inte att säga "fattar du hur dyra de här är? De är limited edition cortez med felvända stygn av guld ju!". Den här taktiken kommer inte bara att hålla dig utanför klubben utan också stå i vägen för att ta med valfri hen som också står och blir nekad.

Skippa träningsbyxorna på Café Opera 

Paulo Fagundez 
är nattklubbschef på Café Opera. Enligt Paulo är den vanligaste missen att gäster helt enkelt inte har tålamod i kön.
– De starkaste råden för att komma in på vår nattklubb är att inte komma märkbart berusad, gärna välklädd och med ett blandat sällskap tjejer och killar. En vanlig miss folk gör är att de är otåliga i kön. Vi gör alltid vårt bästa för att få in våra gäster så fort som möjligt.

Finns något big no no?

– Ser vi någonting som tyder på att du är gängmedlem – till exempel gängtatueringar eller klubb-västar – så kommer du inte in, säger Paulo och fortsätter: 
– Ha heller inte gärna träningsbyxor, dock fungerar ett par snygga sneakers. Vi har olika dresscode olika kvällar, fredag och lördag är det mer vårdad klädsel medan onsdag och söndag är lite mer avslappnat, säger Paulo.

"Elda på festen i huset!"

Vi pratade även med Payman Dehdezi, nattklubbschef på Berns

– Kom hel och ren innan den värsta rushen som är mellan 01-02. Om du vill vara helt säker att komma in så finns det alltid 50 biljetter till vår medlemsklubb Gallery 2.35:1. Den vanligaste tabben många gör är att de är för fulla. 

Några big no no's i dörren?
– Vi har inte direkt någon modepolicy. Men ett big yesyes är om du kommer klädd i något extravagant som eldar på festen i huset, säger Payman och fortsätter: 
–Tatueringar är också helt okej hos oss! Snygga sneakers går också bra, säger Payman. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

3 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...