Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gina Dirawi: Folk kommer tycka att jag låter kaxig – men så här är det...

- 03/02/2016, 17:59 -
Gina Dirawi leder Melodifestivalen för tredje gången.
1 av 4

Gina Dirawi leder Melodifestivalen för tredje gången.

Stella Pictures / Roger Tillberg

Det gör henne historisk.
2 av 4

Det gör henne historisk.

Roger Tillberg

Gina har vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare både år 2012 och 2013.
3 av 4

Gina har vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare både år 2012 och 2013.

Stella Pictures / Sigge Klemetz

Gina Dirawi.
4 av 4

Gina Dirawi.

Andreas L Eriksson / Andreas L Eriksson

Gina Dirawi har fått utstå mycket hat och hot – och hon har fått nog.

På lördag ser vi Gina Dirawi, 25, leda Melodifestivalen för tredje gången. Något som gör henne historisk. I julas såg vi dessutom Gina som julvärd i SVT och hon har kammat hem flera prestigepriser för sitt jobb som programledare.

– I svensk tv har ingen någonsin i historien gjort det jag har gjort vid min ålder. Ingen har vunnit så många priser, ingen har gjort de största programmen vid min ålder. Jag trodde nånstans när jag växte upp att ja, man blir utsatt för rasism och dittan och dattan, men om man bevisar sig duktig så kommer folk inte bry sig längre, säger Gina till Aftonbladet.

I intervjun berättar Gina att det ändå blev så. Hon berättar att hennes religion diskuterades, och hon har tidigare talat ut om det hat och hot hon har utsätts för. Och hon har tröttnat på att bli förminskad.

– Folk kommer ju tycka att jag låter kaxig. Men det är så här det är, jag tänker inte be om ursäkt för det. Sluta försöka förminska mig. Som tidningar som försökt göra mig till ... du vet, vissa skriver som att jag är ett slags mångfaldsprojekt. Driver ni med mig? Det är så ovärdiga diskussioner, säger Gina till Aftonbladet.