Danny Saucedo om cannabis: "Otroligt mycket fina egenskaper"

- 14/02/2017, 09:31 -

Danny Saucedo delar med sig av sina tankar kring cannabis och berättar om sina egna erfarenheter av att röka på.

Det är i en intervju med Aftonbladet som Danny Saucedo, 30, berättar om sin relation till cannabis. Det är apropå Läkemedelsverkets nya beslut att cannabis kommer att kunna användas som medicin, som Danny ger sin syn på saken.

– Det finns otroligt mycket fina egenskaper i hampa. Förutom THC:et som gör att du blir hög, finns det cannabinoider som kan läka smärta, depression, motverka cancer – och har du anorexia kan det vara jättebra att röka för att få tillbaka din aptit, säger Danny till Aftonbladet.

På frågan om han själv har rökt marijuana svarar han:

– Jag har varit i Holland. Absolut … Och jag har min uppfattning, men jag säger inte att folk ska gå och röka. Precis som att jag aldrig skulle lägga ut en bild på en drink och skriva: ”Drick det här”. Det är inte för alla, säger Danny.

Även Dannys fästmö Molly Sandén, 24, har tidigare uttryckt sig positivt kring cannabis. När Molly besökte Kristoffer Triumfs podcast "Värvet" i februari år 2015 då diskuterades marijuana.

Molly Sandén. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det enda jag kanske skulle kunna gå ut med nu och säga är att jag är jävligt tveksam till om alkohol är en bättre drog än cannabis. Det är väl en drog. Båda är klassade som droger. Men det där går ju att diskutera, sa Molly då.

Molly Sandén: "Jävligt tveksam till om alkohol är en bättre drog än cannabis".

Håller du med Danny?