Farzad Nouri.
Farzad Nouri. - Foto: Nyheter24

"Dags att ventilera - och skylla på andra"

KRÖNIKA. Om att vara i gnäll-mode och få skylla på andra.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om Farzad

Komikern Farzad Nouri skriver krönikor varje vecka.

Besök hans blogg här.

Och besök hans twitter här.

Låt mig ventilera lite. Längesen jag använde det ordet, ventilera. Hade en baskettränare som alltid ville att jag skulle ventilera mina åsikter. Men jag var ju ung och i brist på självkritik så var det aldrig mitt fel, mitt ventilerande blev klagomål bara. Inget konstruktivt alls. Efter ett tag brukade han säga ”nu stänger vi igen ventilen för idag”.

Behöver ventilera, för jag är nämligen sjukt trött. Det är tidig morgon när jag skriver detta. Egentligen är det ju inte något speciellt med att vara uppe tidigt, alla är ju uppe tidigt, vi har ju jobb att gå till. Man märker ganska snabbt på Twitter och Facebook skillnad på vilka som har jobb och vilka som inte har mer ”vanliga” 8-17 jobb/är arbetslösa, dessa personer gör nämligen alltid en stor grej av att vara uppe tidigt. Det är alltid statusar och Tweets om morgonresan och folks dåliga andedräkter på tunnelbanan.

Men jag är inte trött för att jag gått upp tidigt, jag är trött för att jag la mig sent. Satt runt 22-tiden igår och skulle BARA kolla en liten grej på nätet, skulle svara ett mail innan jag skulle lägga mig. Mailet ledde mig till Facebook. Facebook ledde mig till två roliga klipp. Klippen ledde mig till Aftonbladet. Aftonbladet ledde mig till Twitter. Som sedan ledde mig till att skriva ett blogginlägg. Som sedan ledde mig till att skriva den här krönikan morgonen efter. Jag hamnade i en ond (för kvällen) cirkel.

Märkte hur mörkret blev mörkare. Eller ärligt talat, jag vet inte om det blev mörkare eller ljusare, natten blev mer och mer lila. Klockan blev 01:30. Jag skulle bara kolla ett mail. Men internet uppehöll mig från att sova.

Det blir lätt så, ”jag ska bara kolla en snabb grej” och sen sitter jag där några timmar senare utan att ha gjort det jag från början skulle göra. Jag tror vi är många som är så. Sömnen prioriteras bort för att någon tipsar mig om ett  Youtube-klipp på några ryssar som bråkar i ett badhus - "det går fort", tänker jag.

Jag hatar mig själv varje morgon för det här. Men jag skyller på alla andra. Det är ju de som delar med sig av allt jag måste ta del av, så att ”Jag inte missar något”. Vad är det för onödigt skit folk delar?

Äh, jag ville bara ventilera lite. Men känner att jag börjar hamna i gnäll-mode, skyller på andra. Nu stänger vi av ventilen för idag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Väskförbud stoppar konserter med picknick

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.