Elias Giertz.
Elias Giertz. - Foto: Bingo Rimér

"Förstår Blondinbella att hon har fel?"

KRÖNIKA. Nyheter24:s Elias Giertz berättar sanningen om "bloggbråket".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Elias Giertz

Elias Giertz är nöjesreporter på Nyheter24. Han är 15 år gammal och skriver krönikor varje tisdag.

Besök hans blogg här. Han twittrar här.

Kan vi inte bara knyta ihop den här säcken en gång för alla? Avsluta "det infekterade bloggbråket"? Sätta streck i debatten? Fejden om förebildsskap mellan Quetzala Blanco och Isabella "Blondinbella" Löwengrip har tagit orimliga proportioner - vilket ingen verkar anmärka på.

Men låt mig först berätta för er hur allting egentligen ligger till.

Det är uppenbart att Isabella Löwengrip tappat det. Jag har alltid sett upp till henne och beundrat henne för den inspiration hon bidrar med till unga tjejer (och killar!). Det har jag till och med skrivit om tidigare.

Hon visar att saker och ting går att förverkliga, bara genom att vilja. Det är fint, sockersött och väldigt nyttigt. Och visst ska sådana tankar premieras och lyftas fram extra mycket.

Men det slår väldigt fel när man går in i den här rollen som förebildsmamma så otroligt hårt att allt annat bloggande blir smutsigt. När det blir "upprörande", som Isabella Löwengrip själv säger, att andra skriver om sitt självdestruktiva leverne. Och när man lägger skulden på Quetzala Blanco för att påverka ungdomar och bloggläsare i en negativ riktning.

Det fungerar liksom inte så.

Jag har vänner som - i Isabella Löwengrips tycke - förmodligen räknas som väldigt dåliga människor. De skadar sig själva. De svälter. De dricker alldeles för mycket alkohol. De vill inte lyckas i livet.

För sådana personer blir det nästintill självmord att gå in på Blondinbellas blogg, där alla inlägg handlar om att tycka om sig själv, sin kropp och sina drömmar. Men någonstans tappas de läsare som kanske inte riktigt är på den nivån, i det stadiet i livet, där det är aktuellt att klättra upp och göra succé - utan i stället ligger under det svettingrodda täcket och kämpar för att ens orka upp ur sängen efter kvällens mardröm? Ska de läsa Egoboost? Ska de vilja göra karriär?

Kanske inte.

I förra veckan fick Isabella Löwengrip chansen att kommentera en artikel där vi på Nyheter24 skrev om det här. I den framgick att en forskare ställde sig bakom Quetzala Blancos argument - som Isabella Löwengrip nästan hånfullt avfärdat.

– Det är inte så enkelt som Isabella Löwengrip menar, att det bara finns en sorts förebild, sa Elza Dunkels, internetforskare.

Av någon mystisk anledning vägrade Isabella Löwengrip att kommentera denna. I en artikel där hela hennes teori om förebildsskapet raseras, där forskaren påpekar att det för några är "en ren plåga" att läsa Blondinbellas blogg - syns inte Isabella Löwengrip till alls.

Förstår hon att hon har fel, men vägrar erkänna det - för att kunna stoltsera med sin titel som inspiratör och framgångsbyggare? Det verkar onekligen så.

Hur bra förebild är man egentligen då?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.