Farzad Nouri.
Farzad Nouri. - Foto: Nyheter24

"Det är helg och fest – på mitt sätt"

KRÖNIKA. Farzad Nouri har slitit av hälsenan och får kämpa för att klara vardagen. Men nu är det helg och familjen kommer till undsättning.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om Farzad

Komikern Farzad Nouri skriver krönikor varje vecka.

Besök hans blogg här.

Och besök hans twitter här.

Äntligen helg! I vanliga fall brukar det betyda vila, kanske fest, tid för vänner, helgmys och återhämtning, kanske till och med i den ordningen. Men för nio dagar sedan slet jag av min andra hälsena inom loppet av tre år.

Det innebär att jag ligger hemma hos mina föräldrar med min syrras några månader gamla tvillingar och gör absolut ingenting om dagarna. Det kanske låter soft, men lita på mig när jag säger att det inte är någon erotikmässa. Jag kan ju inte göra något. Bara ligga i högläge.

Ett besök till toaletten är en kamp. Jag får zick-zacka mig fram bland leksaker och luta mig mot väggar när jag måste ställa ifrån mig kryckorna och använda händerna.
Det är frustrerande. Jag är klumpig. Det är inte sällan jag välter saker och blir irriterad. Känner mig otillräcklig.

Vill bara glida ner med ryggen mot väggen och grina och tycka synd om mig själv. Mamma hör någon smäll och kommer fort in och tröstar, ”Det gör inget, det är ingen fara”.

Men mest sitter jag i soffan och zappar mellan kanalerna och det är "Efter tio" och "Acients behaving badly". Det senare är ett program om barbarer och annat historiskt folk som våldtagit, plundrat och mördat byar och som allmänt har ”behaved badly”.

Sen är det "Mythbusters"-repriser och såpoperor där alla är orangea på grund av allt smink. Någon gång emellanåt när mina systers tvillingar sover lyckas jag streama någon skön serie. Men det ska sägas att det krävs teknik och balans för att balansera en dator på ett knä medan det andra benet är i högläge. Jag har nu blivit ett proffs, ge mig fem fulla vinglas och jag skulle kunna balansera dessa med mitt lår utan att ens kolla.

Det är mina vardagar det. Helgen innebär fullt hus här hemma, alla kan hjälpa till, men framför allt, det är fotboll på teve nästan hela dagen. Och det är inga repriser av olika serier från 90-talet, det är primetime-sändningar. Och mys och fest, ja på mitt sätt.

Det är HELG!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

3 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

3 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...