Farzad Nouri.
Farzad Nouri. - Foto: Nyheter24

"Jag föreställde mig att allt skulle vara annorlunda"

Farzad Nouri om hur det var att gå ut på klubben för första på flera månader.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

KRÖNIKA. I lördags var jag ute och festade för första gången sen början av november. Anledningen till frånvaron från nattlivet har inte direkt varit självvald, det har inte handlat om några vita månader, det har varit för att jag har opererat min hälsena och inte kunnat hitta på något ansträngande.

Många har under den här perioden frågat om jag saknat att gå ut och nej, när du inte kan gå eller sitta ordentligt saknar du att kunna duscha och gå på toa utan att ställa till med ett projekt, inte att hoppa runt på ett dansgolv. Att gå på toa har krävt planering, hur jag skulle ta mig dit, sätta mig ner utan att ramla omkull, torka mig utan att hamna i fel läge och sen resa mig upp med ett ben och kryckor. Det första jag gjorde när jag kom hem till någon kompis var att kolla om toaletten var ”handikapp-vänlig”, om inte så skulle jag bli tvungen att hålla mig.

Jag hade glömt hur det var att gå ut, jag föreställde mig att allt skulle vara annorlunda. Jag kanske bara skulle träffa människor jag inte kände igen, favoritbaren kanske hade byggts om, någon skulle kanske kolla konstigt på mig om jag beställde en rom och cola. ”Det är rom och Fanta som gäller nu, det är nya tider” kanske någon skulle berätta. Snopet värre.

Förfesten började så småningom på Odenplan med vännerna och det var verkligen kul. Det är den typen av vänner som man kan ha kul med även på en begravning, vänner där internskämt från 1993 fortfarande är lika roliga. Väl inne på klubben blev det att jag mest hängde vid baren. Jag kan ju gå, men jag kan inte dansa eller vara för aktiv än, så jag stod mest där berusad och analyserade.

Det var en tjej där som jag kände igen från basketklubben som är född 93. Hon är alltså lika gammal som våra internskämt. Jag stod där och kände mig som den fulla gubben med kostym som finns på alla nattklubbar, han som bara hänger vid baren och väntar på att en ung tjej ska komma och be om en drink för att hon sen ska bli skyldig honom något tillbaka. Det är så det måste ha sett ut. Fy.

Nu, när jag fått min lilla provåkning avklarad, känner jag för att kunna gå ut och dansa, röra på mig, vara fri. Det är nu jag saknar det. Nu vill jag att det ska vara som toabesöken blivit, oplanerade och okomplicerade (minus lukten).

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.