Farzad Nouri.
Farzad Nouri. - Foto: Nyheter24

"Alla mina vänner har haft kort hår - på bilder ser vi ut som gäng"

KRÖNIKA. Farzad Nouri om att ha kort eller långt hår.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om Farzad

Komikern Farzad Nouri skriver krönikor varje vecka.

Besök hans blogg här.

Och besök hans twitter här.

För ett par år sedan bestämde jag mig för att spara ut håret. Jag har hela mitt liv varit korthårig. Kollar man på bilder från när jag var 10 fram tills jag var 26 så kan man se hur ansiktet gott från finnigt till mer skäggigt och slitet. Man ser ett ansikte som blivit rakat minst 500 gånger.

Ser man på kroppen så ser man att jag fått lite tjockare benstruktur, lite mer muskler men också lite mer fett. Det är en kropp som tränat hårt på elitnivå men som också upptäckt alkohol och fyllekäk. Kollar man på håret ser man exakt samma frisyr, bortsett från hur vikarna sakta rört sig uppåt men sen helt avstannat för att sen se håret tunnas ut. Jag kände då att jag i alla fall vill testa att ha långt hår innan jag tappar allt inom 10-15 år. Alla mina vänner har haft kort hår. På alla bilder ser vi ut som gäng.

Det var en helvetesperiod att låta det växa ut. Det blev ett projekt som gick under namnet Operation Sandpapper. Minns inte exakt varför, men jag tror att det hade att göra med att jag då förberedde mig på ”torka” på tjejfronten. Man är inte särskilt sexig när man håller på sparar ut hår. Man har lite olika stadier där man först inte kan göra något med håret för att det är för långt för att stajla men samtidigt för kort för att det ska ligga snyggt.

Sen kommer en lesbiskfrisyr-period där det ser ut som att någon klippt mig alldeles för kort mot min vilja. Och slutligen kommer en period där jag inte är van med min nya look.

Det tog nästan ett år innan det blev som jag ville att det skulle bli. För mina barndomsvänner var det nog lite kul att se mig med en annan frisyr än den de sett hela sina liv. Men sedan den perioden lärde jag känna nya människor, så de tror jag alltid har haft långt hår. Och den vanligaste frågan från dessa personer är ”När ska du klippa dig kort? Vill se hur du ser ut i kort. Tror du skulle passa.”

Jag har funderat på att klippa mig igen, det är mycket behagligare med kort hår, speciellt under sommaren. Men jag trivs just nu med mitt långa hår, dessutom har alla mina andra vänner har kort hår. Och jag kommer kanske bli tvungen att raka av mig håret så småningom. Det kommer nog de flesta av mina vänner också bli tvungna att göra, och då kommer vi verkligen se ut som ett gäng.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!