Fredag 14 Maj
Stockholm

"Korkade människor är det värsta jag vet"

KRÖNIKA. Nyheter24:s Miranda Karlsson blir provocerad av att titta på "Ung och bortskämd" och funderar över varför människor vill utge sig för att vara korkade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Miranda Karlsson

Miranda Karlsson 24 år, skriver "Allt om Teve" påNyheter24.

Hon är frilansjournalist och jobbar också som webbredaktör på Equipage.

Det är nog bland det värsta jag vet. Människor som utger sig för att vara dummare än de egentligen är. Men det kanske är jag som är korkad. Korkad som inte förstått att det är så jag ska göra en snabb karriär. För jag tycker att dessa människor är överallt, och jag undrar varifrån de kommer? För många finns det, och de blir bara fler. De poppar upp som svampar i skogen vid just "Svampen" på Stureplan.

Jag är helt övertygad om att allt detta bara är fejk. Det är en fasad. Ett spel. Jag tror att om man skulle göra ett stickprov på alla tjejers betyg inne på Sturekompaniet skulle resultatet förvåna många. Snittet skulle ligga bra mycket högre än vad som försöks framställas. Som bevis för min tes måste jag berätta om en tjej jag träffade genom gemensamma vänner. Jag tyckte att hon var så pantad att hon var redo att återvinnas, men sen så visade det sig att hon egentligen pluggade till läkare och hade toppbetyg. När jag frågade henne varför hon inte framhävde denna egenskap svarade hon mig att killar inte gillar smarta tjejer.

Ett oväntat i-landsproblem

Visst finns det värre saker här i världen, och jag säger inte att jag är den smartaste människan som fötts på jorden. Men jag uppmärksammar ändå problematiken, och jag blir fundersam. När vi lever i en värld där allt finns tillgängligt, precis när just jag vill ha det är det kanske inte så konstigt att många utnyttjar det till fullo. Vi har tusen valmöjligheter och är nog i ärlighetens namn något uttråkade. För hur ska man annars förklara logiken när man ger sin katt guldklor?

I kvällens "Ung och bortskämd" förundras jag över "ungdomarna". Jag tycker i och för sig inte att man kan kalla dem för ungdomar, möjligtvis unga vuxna. Här struttar de runt och vet inte hur de ska klara sig utan mamma. När ens högsta ambition är att förstora tuttarna blir jag rasande. Jag köper det inte för en sekund. Ingen är född korkad, det är banne mig ett aktivt val!

Kommentera
Kopiera länk
Dela