Tisdag 22 Jun
Stockholm

"Äckligt, politiskt, sprakande, innovativt och helt unikt"

Miranda Karlsson var på Gagas konsert i Globen.
1 av 4
Miranda Karlsson var på Gagas konsert i Globen. Foto:
Lady Gaga bjuder på riktigt monstershow under sin konsert.
2 av 4
Lady Gaga bjuder på riktigt monstershow under sin konsert. Foto: FameFlynet Pictures/Stella Pictures
Lady Gaga i en av alla galna kreationer.
3 av 4
Lady Gaga i en av alla galna kreationer. Foto: HEPTA / BESTIMAGE
Lady Gagas vågade parfymreklam.
4 av 4
Lady Gagas vågade parfymreklam. Foto: Planet Photo/Stella Pictures

Slemmiga dansare föds ur en upplåsbar vagina med dragkedja, en svart Jesus, simulerat oralsex, hästar, motorcyklar, köttkvarnar och gråtande fans som tas upp på scenen. Nyheter 24:s Miranda Karlsson var på Lady Gagas konsert i Globen - så här var monsterkvällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Miranda Karlsson

Miranda Karlsson, 24 år, skriver "Allt om teve" på nyheter24.

Hon är frilansjournalist och jobbar också som webbredaktör på "Equipage".

"Lady Gaga, Lady Gaga, Lady Gaga".Publiken vrålar när lysena äntligen släcks och vi möts av engigantisk gotisk borg. Taket håller på att lyfta när Gagaridandes på en mekanisk häst äntrar scenen. Hela showen äruppbyggd på ett alien-tema som skickligt tar hand om alltmellanprat. Ett enormt ansikte av Gaga svävar ovanför ossoch mässar om hur Lady Gaga sänts för att ta över jorden. Och detgör hon verkligen. Under konsertens två och en halv timme finnsvarken tid eller rum. Gaga har trollbundit var enda människa. Det är äckligt, politiskt, sprakande, innovativt och helt unikt.


"Så går strömmen - den enda som kan väcka fansen ur sin monstertrans"

När superhiten ”Judas” spelassjunger alla med. Gaga mässar att många av oss kommer att älskahenne men att några kommer förråda henne, och så blir hontillfångatagen. Hon förs skrikande på scenen till en påle, högstupp för att misshandlas. Samtidigt som hon sjunger ”Judas”. Detär lätt att glömma att det är en konsert och inte ett levandekonstverk som vi bevittnar. Gaga är verkligen poppkultuens Picasso.

Så går strömmen - det enda somkanske kunde väcka fansen ur sin monstertrans. Men Gaga är i enklass för sig. Hon kommer nästan direkt ut på scenen och ber omursäkt. Hon säger att hon tänker underhålla oss tills strömmenär tillbaka, och det gör hon med råge. Hon är så otroligtskicklig att det känns som att det hela var planerat. I en rosaplastliknande outfit pratar hon direkt till fansen och låter demställa frågor. Scenen haglar av presenter, men istället för attvakterna genast tar bort dem, tar Gaga emot dem. Hon tackar för dem,och sätter på sig en väst, ett halsband och en tira som slängsupp. Och så var strömmen igång.

"Hon liknar mer 'Jokern' - men det gör ingenting"

Alien-temat fortsätter och Gagafortsätter leverera sina monsterhits. Både den omtalade rosa pälsenoch köttklänningen fick vara med bland alla outfits, självklarttillsammans med andra galna kläder. En viss vit plastklänningryktas nu kunna bli nästa stora it-plagg.

Närstämningen är på topp lugnar Gaga ner tempot med några lugnarelåtar. Återigen talar hon personligt till publiken, och får allaatt känna att hon talar till just ”mig”. En ung tjej i grönthår har gråtit hela konserten och det har Gaga uppmärksammat.Chocken går inte att beskriva när hon öppet frågar tjejen om honvill komma upp på scenen. Det är rörande att se hur Gaga placerarhenne bredvid sig på sin motorcykel, lägger armen om henne ochsjunger ”Prinsses Di”. Den grönhåriga tjejens smink har runnitner och hon liknar mer ”Jokern”, men det gör ingenting. Allaberörs hur hon sjunger med sin stora ikon samtidigt som hon skakarav gråt.

Avslutas i eufori

Showen börjar lida mot sitt slutoch Gaga har skickligt fått upp feststämningen igen. Bäst var honi ”Bad romance”, ”Papparazzi” och extranummret ”Edge ofGlory”. Under extranumren drar hon återigen upp två överlyckligafans på scenen och hela konserten avslutas i ren eufori.  

Lady Gaga överträffar allas förväntningar och ger en show utan dess like.

Kommentera
Kopiera länk
Dela