Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Citty Olsson: Jag är inte ensam, jag är själv

- 18/10/2012, 08:17 -

Citty Olsson

Kolumn. Nyheter24:s nöjesreporter Citty Olsson om skillnaden på att vara ensam och själv.

”Jaha, så du är ensam?” poängterar folk ofta när jag sägeratt jag är singel. Nej, jag är inte ensam.

Mitt ex stormade ut ur vårt vindkraftverk och jag sörjdehonom på massa olika sätt. Jag blev sjuk och jag blev smal. Trots glimtar avsol, greppade jag liksom fast i det där onda. Jag lät det ha sönder mig. Tillslut kom jag till just den insikten. Att jag gjorde slut med mig själv påvägen. Inte bara med honom.

Jag sålde min lägenhet och bytte sida av stan. Sen gick jagin i en celibat period på nio månader. Jag tänkte att den här perioden skullevara en tid för mig att läka, jag skulle släppa taget om stormar, jag skulleväxa upp. Jag hade höga förväntningar. Jag gör sällan saker med måtta, och såfick det bli även denna gång. Jag gick all in med min ensamhet.

Det hände ingenting. Förutom att jag sårade massa människorsom en gång älskade mig och inte alls ville att jag skulle knyta pakt med min ensamhet.För det var inte härligt att vara ensamt. Det var bara ensamt.

Nio månader satt jag på köksbänken och lät mina ensammahänder vila på mitt ex axlar. Hans ögon var tårade och jag var iskall. ”Men,jag älskar ju dig”, sa han. Jag skakade på huvudet.

Utan kärlek dör man. För att vara själv krävssjälvförtroende. För att vara ensam krävs ingenting. Ett vakuum. Det ärskillnad på att vara ensam,
och vara själv.