- Foto: Emma Malmlöf

"Sluta hata Serneholt"

Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander om varför Marie Serneholt förtjänar ett grattis istället för ett hånskratt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Mimmi

Mimmi Lexander, 29, är nöjeschef på Nyheter24.

Hon twittrar här och bloggar här.

Jagska börja med att erkänna.

Jag har tillhört den skara somspytt galla över Marie Serneholts gälla stämma och överdrivnaskratt och superpräktiga image. Jag har också hållt med dem somundrat vad hon kan egentligen. Om det är så fantastiskt att hablivit castad till en ihopsatt grupp när man var 15 och sen kunnatleva på det i typ ett helt liv.

Men nu är det faktiskt såhär. Marie Serneholt har hållt sig kvar i rampljuset tack vare dethon byggde upp med A-Teens som tonåring. Säga vad man vill omvarför: men faktum kvarstår. Hon har pallat trycket. Hon kanske inte alltid varit den mest älskade. Men hon är kvar i showbiz. 

Ingenhar väl missat att Marie har både lett Mello och varit med i det -två gånger. Nej, det gick kanske inte så bra. Nej, hennes låtar blev inga listettor. Men hon var fortfarande en av dem som pressenhelst ville prata med. Den som prydde bilagsframsidor och den som fick mittuppslag.

Det finns dem som tycker att Marie inte hade varit något utan Måns Zelmerlöw. Jag skulle vilja säga att det var Månssom gjorde ett väldigt bra kap. Om inte annat bar de nog varandralika mycket i alla fall.

Jag tror att Marie varit jävligtsmart. Hon är högst medveten om att alla hennes jobb kanske intevarit de allra kreddigaste, att hennes låtar i inte varit någrahyllade mästerverk och att hon aldrig kommer att bli någonRobyn.

Men Marie blev ingen avdankad barnstjärna som numeraväger 40 pannor mer och är tvåbarnsmorsa i någon småstad. Hon förvaltade sitt kändisskap, fattade att det var lika bra att smida medan järnet var varmt. Och att fortsätta ta olika jobb som offentlig person, dyka upp här och där och liksom aldrig låta lågan slockna helt. 

Jagkänner inte Marie privat, men har träffat henne många gångergenom åren i jobbet. Marie är trevlig, proffsig och tar sig tidtill att hälsa på fansen, pratar med sina adepter nu i "X Factor" ochstannar alltid kvar tills pressen är nöjd.

Och sen är honförbannat snygg. Välpolerad, vältränad och ser väldigt bra ut i rutan.

Gällande röstläget - vad ska hon göra? Kapastämbanden? Sluta prata?

Marie kämpar på. Någontingspeciellt har hon ju uppenbarligen fortfarande eftersom som hon sitter i TV4 påbästa sändningstid 14 år efter A-Teens bildades.

Jag tyckeratt det är dags att sluta hata Serneholt nu. Inte för att vi tjejer inte ska vara elaka och måste hålla varandra om ryggen och allt det där tjafset.

Det är bara dags attgratulera istället. Grattis Marie till en karriär som höll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.