Quetzala: Allt jag lärt mig om män år 2012

Nyheter24:s Quetzala Blanco om vad hon lärt sig i livets hårda kärleksskola i år.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

2012 lider mot sitt slut och det är redan dags för årsbästalistor och sammanfattningar. Eftersom jag är så egotrippad och det här är min första tid som singel någonsin så tänkte jag bjuda på några Harlequinnoveller från min eh, killfront – och vad jag har lärt mig av det. 

Kampsportaren 
Två meter lång och 110 kilo muskler, tatueringar överjävlaallt och extremt snygg. Vi sa inte så mycket till varandra. Eller jag höll mest låda så han fick inte en syl i vädret. Han behandlade mig som en fucking drottning, vilket är lite sjukt i och med att jag är världens sämsta person. Fick en Breitling i present. Använde hans vapen i eh, sängen. "Relationen" höll i två månader sen tog det slut.
Av detta lärde jag mig: Att tystnaden också kan föra två människor närmre varandra, hur man skruvar upp olika klockor, att en myskväll kan vara att gå och skjuta på flaskor i en skog.

Fotbollskillen 
Sveriges hetaste fotbollskille. Är obegripligt hur en genpool kan vara så fulländad? Han var även intresserad av allt som alla fotbollskillar under 30 år är. Det vill säga: fotboll, svindyra klockor, snabba bilar, tevespel, supertighta brudar (läs: fräscha tjejer med kritvita tandrader, skarpa tanlines, pastellfärgade Gina Tricot-kläder, nån top, älskar att dansa, nya sillisar, förfestar till Rihanna med "tjejerna"), tatueringar, White Room och Swedish House Mafia och/eller Chris Brown. Låg med han. Och hans polare. 
Av detta lärde jag mig: När White Room stänger. 

Skådisen
Leka med elden på djupt vatten som förvandlas till jävligt hal is? Japp. Fantastiskt mysigt att dricka Jack Daniels och lyssna på hårdrock hela nätterna. Skönt också när skådisar ska göra nån roll där de måsta ha perfekta kroppar. Det jobbiga med dom är att man aldrig riktigt vet om det är repliker som övas eller om de faktiskt menar varenda ord när de säger "jag älskar dig". 
Av detta lärde jag mig: Hur man tar vad man vill ha, hur man svankar extremt djupt.

Punkaren och/eller dödsmetallaren vet inte så noga 
Bra g. Förutom att det ofta blev lite pinsamt och jag kunde säga saker som "Åh, Burzum JAG BARA ÄLSKAR DOM!" (Det är bara en kille visst...). En gång var vi på "konsert" (ett hysteriskt band skriker rätt ut i 12 minuter) och han sa "du ser ut som en riktig aktivist Q" och jag ba "mm, visst" (så falsk??). 
Hade Jimmy Choo-sneakers för 3 lax, Alexander McQueen-väska för 15 lax och den där tuuuunga Breitlingen runt handleden. Jag ba "ja absolut". Även jobbigt att alltid låtsats vara medveten om allt som var inne i olika feministfrågor och jämnställdhetsgrejor. Och fan vad mycket kläder dom har på sig punkarna. 98 hål i kängorna, tunga nitbälten, patroner och skinnjackor och olika attiraljer.
Av detta lärde jag mig: Att de inte serverar alkohol på Kafé 44.

Musikern
Rökte mest örten, drack vin och snackade om gammal punkrock. Låg i sängen och stirrade upp i taket och lyssnade på nån ny remix av hans låtar. Hände väl att man låg. 
Av detta lärde jag mig: När The Saints hade sin storhetstid. 

Den (före detta) yrkeskriminella 
En fantastiskt rolig, assexig och välutrustad kille som förr i tiden ägnat sig åt att råna värdedepåer och suttit några år. Första gången vi låg frågade han om jag gillade att få rånarkuk i mig och när jag frågade vad mina plus som tjej var så fick jag följande svar: Du har sköna läppar, fina ögon, är blatte och fixar dig snabbt på morgonen. Är dödskär i denna kille men har inte sagt det ännu. 
Av detta lärde jag mig: Att aldrig ställa några frågor, sitta lågt i bilen när man tar en liten tur, aldrig gnälla när det är snutknas, att tiden är viktig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.