Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så blir du världsstjärna på två veckor

1 av 1

Jackeline Perez

Nöje | 31/03/2013 08:14

Nyheter24:s Emma Malmlöf om att du kan köpa dig in i världens hetaste trend.

Natten till den 25 februari gjorde Swedish House Mafia sin sista spelning någonsin. Trion hade då banat väg för en ny världsomspännande trend. Men vem ska nu axla tronen i House-slottet? 

Det skulle kunna bli vem som helst faktiskt. 

I april slår nämligen en dj-skola upp portarna nära Stureplan i Stockholm. Inga förkunskaper krävs för den sökande. 

Förstår ni vad det här betyder? Det blir på riktigt. Här placerar man en utbildning, till kanske ett av världens just nu hetaste yrken, nära det ständigt pulserade Stureplan. Det är inte längre någon liten hobby som någon med för mycket fritid har. Jag skulle tippa på att utbildningen inom några år kommer att vara den hetaste genvägen för unga in till en värld som SHM i stort sett skapade. Att få ett dj-certifikat lär få samma betydelse som de där simborgarmärkena eller fotbollsdiplomen man stoltserade med som liten. 

Få kommer lyckas. 

Det kanske kommer ta ett par år – och vara trögt så här i starten – men det kommer. Den här utbildningen kommer explodera. 

Det skulle heller inte förvåna mig om pingisborden i de utslitna ungdomsgårdarna inom ett par år får sällskap av ett dj-set. Om de där små batteridrivna keyboardsen min generation lekte med som små byts ut mot små dj-utrustningar som säljs till överpris vid jul. Att det coolaste man kan ha på hemmafesten inte längre är smuggelsprit eller det fetaste högtalarna, utan en egen dj. 

När jag var liten ville folk bli kungar eller prinsessor eller något annat som skulle få Hen-fantasterna att krevera av missnöje. Nu vill Viggo, 12, och Lykke, 5, bli dj:s. Till skillnad från min generations framtidsplaner, de som packat ner klänningen och kronan i minneslådan, så kan Viggo och Lykkes drömmar faktiskt bli verklighet. För 15 000 kronor kan tonåringen gå utbildningen i två veckor. 

Och don´t you worry child, dj-skolan har dessutom en enad nolltolerans gentemot alkohol och narkotika. Vilket lär behövas när sedan en hel generations dj:s spelar i utbyte mot alldeles för många öl.