Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. - Foto: Mikael Dahl

Quetzala: När jag nobbade Lady Gaga

Nyheter24:s Quetzala Blanco om varför hon aldrig någonsin borde ha med andra människor att göra.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Då och då, mer ofta än sällan, får jag frågan hur länge jag ska stanna på Nyheter24 egentligen. Många tycker att den journalistiken jag ägnat mig åt är grisig, och jag får höra att jag är sexistisk och objektifierar allt från kvinnor till gubbar och fan och hans moster.

– Varför skriver du om Hollwyoodkändisar? Du kan ju så mycket mer och har ett så fantastiskt språk och i din blogg när du är som bäst så är du verkligen magisk. Varför kastar du bort det på att ägna dig åt skvallerjournalistik? 

När jag började som nöjeschef på Nyheter24 i maj 2008 hade jag ett enda mål. Jag ville göra kommersiell, bilddriven och underhållande nöjesjournalistik. Långt bort från kredd, kindpussar och kyliga kvällar på Kåken. 
Djuplodande intervjuer med trista regissörer var bannlyst, inget mer utrymme till skitnödiga indiekillar med gitarr, inget mer andrum åt svåra och flummiga designers som ändå inte vill synas, inga fler spaltmeter om nån hipp låt eller dj, inget mer smörande. 

Framförallt hade jag ett enda mål i min "karriär". Jag ville bara skriva om Hollywood. Precis som jag gör i dag. Varje dag jag slipper prata med människor är en liten seger.

Att inte behöva träffa nya människor är en lisa för själen. Varje morgon jag kommer till jobbet är det som att kliva in i en låtsatsvärld där den enda rekvisitan som existerar är Victorias Secrets-modeller, otrogna artister, skådisar med näsan i kokainskandaler, Twittertabbar, läckta sexfilmer och ocensurerat skvaller och berättelser som oftast låter för sjuka för att vara sanna. 

Det är en underbar värld att kliva in i. Framförallt eftersom jag är världens sämsta journalist och har dåligt g med de flesta och aldrig någonsin har gjort en bra intervju. Jag har bloggat om det här tidigare, men det skadar väl inte att friska upp minnet. 

Varsågod. 25 anledningar till att jag inte ska ha med människor att göra överhuvudtaget. 

1. Är på Riksdagen. Frågar Göran Persson och Anitra vad "höstens färg är".
2. Toni Holgersson berättar att han sov i ett hissshackt (stavning). Min följdfråga: "var det jobbigt?".
3. James Blunt. Världens drygaste person. Ryser av bara tanken.
4. "Norlie och KKV" hahahahaaaaaarhrhrah. Finns dom ens? 
5. Anton Newcombe i Brian Jonestown Massacre drog i raseri efter att vi diskuterade Velvet Underground. Han kom dock tillbaka efter 40 minuter.
6. Jag frågar Lena Philipsson om hon inte tycker det är lite kul när Kajsa Bergqvist misslyckas med ett hopp.
7. Carola sjunger i min hand.
8. Säger till Joel eller Benji Madden att amerikanska rockare aldrig kan bli så dirty som de brittiska. Frågar även om de använder för mycket tvål. 
9. Föreslår för Thorsten Flinck att droger kan vara ett sätt att "välja livet". (Tystnaden som uppstod...)
10. Festade tre dagar med en rockstjärna som stinker allt olagligt. Intervjuar sedan alla deltagare i Lilla Melodifestivalen.
11. Säger till Örjan Ramberg att många skådisar har stora egon.
12. Lagar mat med Jamie Olivier. Smakar. Säger att det är för salt. 
13. Frågar Ola Rapace i en intervju om han är fjollig.
14. Frågar "New kid" (nån artist) om han får mycket groupies och har testat droger. Han var väl typ 7 år då.
15. Försöker ragga upp mitt första "intervjuoffer" Mike Skinner backstage på Roskilde för typ 8 år sen. Han mindes mig inte överhuvudtaget.
16. Hånglar med den fula i Audio Bullys HAHAHhahahahahHAhaha.
17. New Order. De va jättejättesnälla men jag VAR SÅ RÄDD så glömde alla mina frågor.
18. Frågar Babben Larsson om hennes dialekt är från Tyskland. (Hon är från Gotland??? Bra research??)
19. Frågar Status Quo varför de va så dåliga på 80-talet (Det var kokainets fel sa dom.)
20. Frågar Pernilla Wahlgren om hon haft en 40-års kris. Hon var typ 22 då....:C
21. Frågar Ingvar Oldsberg hur många tjejer han legat med.
22. Ska fråga Juliette Lewis allt om scientologin och Brad Pitt, så säger hon att jag har snygga jeans så jag glömmer alla frågor.
23. Blir erbjuden en intervju med Lady Gaga. Mitt svar? Jag säger att jag "inte tror att hon är något för målgruppen" OBS: Detta var längesedan. Men ändå.
24. Shoppar med Natacha Peyre till ett reportaget. Hon säger vi ska gå till nåt ställe som heter typ "mums mums". Jag tänker fan va soft med en fika – så var det en sexshop.
25. Intervjuar en gitarrist i The Strokes. Jag frågar typ tusen gånger hur det "känns att spela bas".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!