- Foto: David Kebo

Elita: "Vi vill ha män som beter sig som män"

Nyheter24:s krönikör Elita Löfblad om fördomar och vad hon tycker att "riktiga män" egentligen betyder.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Elita

Elita skriver om hälsa, träningsinspiration, vardag och skönhet. 

Besök hennes blogg här.

Under namnet @elitamini kan du följa profilen på Instagram.

Folk som säger att de inte har fördomar ljuger. Alla har fördomar. Ni har säkert hört en en smal person säga om en tjock att denne är lat och bara sitter hemma framför chipsskålen. På samma sätt säger tjockisar att de smala minsann inte har roligt utan bara räknar kalorier hela dagarna. Utviksbrudar är korkade (men okej, de absolut mest blåsta brudar jag träffat är dessvärre vissa utvikstjejer). 

Creddiga personer tycker att Stureplansfolket är ytligt och bratsen vägrar att gå hem med en credbrud för de rakar sig ju inte mellan benen.

Mamma sa alltid till mig när jag växte upp: "vad du än gör, kom aldrig hemmed en chilensk man, de bara bedrar". Är inte det fördomsfullt om något? Då är vi ändå själva chilenare.

En annan sak som är ganska ny för mig är att människor har mycket fördomar om homosexuella. Även de som säger att de är så liberala kläcker ur sig den ena kommentaren efter den andra. "Bögar är ju så jävla drama" eller "Men de är ju sjuka i huvudet, det är inte normalt att en kille blir kåt på en kille" och så vidare. 

Det har varit lite som en chock för mig som är mer eller mindreuppväxt med gayfolk runt mig.

SD har fördomar mot alla, och blattarna har fördomar mot SD. "GUD BEVARE" att folk ska få ha en egen åsikt, nej, de ska vi frysa ut! Vilket gör att blattarna
blir precis lika jävla dåliga som SD.

Ja, och nu till min största fördom (som jag självklart ser mer som fakta än som just en fördom). Jag hatar män som inte är män. Alltså jag KLARAR INTE AV DET. Jag ser på dem med avsky, inte för att jag vill utan för att jag gör det av ren reflex.

Ni kan typen, de har helt menlösa kläder som deras fruar har valt åt dem. De är snåla. Fruarna hunsar runt med dem och bestämmer allt. Riktiga hens minsann. Ge plats åt en kvinna på tåget eller be om ursäkt när de går in i en? Glöm det! Nej, denna typ av man tränger sig gärna före i kön på Ica, lyckligt ovetandes om hur omanliga de uppfattas av sin omvärld.

Häromdagen såg jag någon intervju med två killar där deras mest käcka, inövade, och förmodligen även mest liggraggvänliga kommentar var: "vi kanske inte har vältränade kroppar, men vi har en fin kvinnosyn”. Jag tog enskärmbild och skickade den till en väninna med orden "GAY. ELLER SÅ KAN MAN HA BÅDE EN BRA KVINNOSYN OCH ORKA MASASIG IVÄG TILL GYMMET, TRÖTTMÖSSOR". 

Åh, jag blir så trött. Så vad vill jag ha sagt av detta inlägg? Jo:

Vi kvinnor vill inte ha mjäkiga män, vi vill inte vara era morsor, vi vill att ni ska klä er som män och inte som några jävla charterturister. Vi kvinnor vill ha riktiga män. Vi vill ha män som beter sig som män. Vi vill ha självförtroende. Vi vill att ni har ett eget liv. Vi vill att ni vet vart fan skåpet ska stå. Vi vill ha gentlemän. Vi vill att ni får oss att känna oss som kvinnor.

Nu vet ni.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

1 timme sedan

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

2 timmar sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.