Lördag 31 Jul
Stockholm

"Oroa er inte! Årets Paradise Hotel kommer spränga alla gränser"

Det kommer bli galet.
Det kommer bli galet. Foto: TV3

Pär Ullrich: "När årets PH-deltagare intar hotellet är det fullt ös, fucking paradise-medvetslös från avsnitt ett."

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I samma ögonblick som när Jesper "Jeppe"Johansson fullkomligt mosade kulan, blåste en chockad Aina Lesse på konfekten och räknade hem 200 kakor på banken efter Paradise Hotel 2013 var det nog långt fler än jag som undrade: Kan det bli mer maxat än så här?

Det kan det.

Något som blev klart redan när Smail, Saga, Paow, Eric och alla de andra dansade in på hotellet i Mexico förra året. Med en tudelad känsla fick tittarna efter fjolårets säsong lov att återigen formulera samma frågeställning: Kan ribban för sveken, intrigerna, fylleslagen och den uppkåtade stämningen verkligen höjas?

Det kan den.

LÄS MER: 7 saker du kan förvänta dig från Paradise Hotel 2015

För när årets PH-deltagare intar hotellet är det fullt ös, fucking paradise-medvetslös från avsnitt ett. Det är pakter, laddade scener, knivar i ryggen och skitsnack från start.

Produktionen har uppvisat mästerliga förmågor i casting-fasen och lyckas som vanligt styra spelet i perfekt synergi med hur relationerna och hierarkierna deltagarna emellan artar sig.

Borta är de försiktiga personligheterna som vill "lära känna alla lite mer" eller "bara är med för att festa, sola och ha en härlig stund". Här är det pang på med personer som spelar spelet innan någon med tequila-hes stämma ens hinner utbrista "mechicoooo".

Det som gnager efter vecka ett är inte frågan om det kan bli mer eller värre. Det visar redan de tre första avsnitten att det kan. Frågan som i stället uppstår är: Kommer det hålla?

Och svaret är ja, det kommer det.

LÄS MER: Så reagerade PH-deltagarna när de såg första avsnittet

För även om den här säsongen skulle förvandlas till en i längden väldigt tröttsam sex- och spritorgie utan dess like så återstår en viktig aspekt som är orubblig. Något som återfinns i programmets och formatets DNA.

Den äkta nakenheten och de riktiga känslorna som mitt i all falskhet bland deltagarna och styrning från produktionen finns där. Det dekadenta i uppvaknandet efter en total urspårning. Det oförklarliga i ett brustet hjärta som leder till de ostoppbara krokodiltårar som fälls när en person man bara känt i några dagar tvingas lämna hotellet. Det förvirrade och paranoida sättet att resonera när du måste veta men inte har en blekaste aning om vad som planeras bakom din rygg.

Det som är några av de okontrollerbara faktorerna X som gör Paradise Hotel till världens bästa dokusåpa. Och att det skulle försvinna är helt otänkbart. Så håll dig lugn och oroa dig inte! Årets Paradise Hotel kommer spränga alla gränser.

Tror du det kommer bli en episk säsong?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela