Brudar – låt ingen stoppa er från att vara porriga på Halloween

- 28/10/2015, 14:49 -

Nyheter24:s Gabriella Bark förklarar varför hon anser det vara sunt för tjejer att vara lättklädda under Halloween, och varför det är skitnödiga moraltanter som slutshamear när de ber tjejer att klä på sig.

Det vankas Halloween och förberedelserna är igång inför en av svenskarnas favorithögtider. Det som tidigare handlat om att tända lite ljus på kyrkogårdar, karva en pumpa att ha på bron och avslutningsvis se en skräckfilm har nu övergått till en sak – bli full och klä ut sig till någonting porrigt.

Och i ärlighetens namn – det är svinroligt.

Överallt på sociala medier blir det, likt alla andra år, ramaskri över utbudet kostymer. Varför? Ja, för att kläderna för män är helt vanliga kostymer medan kostymerna för kvinnor alltid görs lite "avklädda och kinky". Ska du som kvinna klä ut dig till polis får du vara sexig polis, ska du vara katt får du ta "kinky kitten"-kostymen.

Fan, år 2015 behöver din utklädnad inte ens ha med halloween att göra? Många tjejer ser det i dag mest som en chans att slyna till det ordentligt och väljer att köra en porrkanin, underkläder, nätstrumpbyxor, rosa peruk och tejpade bröstvårtor.

Med detta kommer så klart den årliga hagelskuren med uppmaningar från torra moralister som uppmanar tjejer till att de "Inte måste vara sexiga". "Halloween ska inte vara högtiden då killar klär ut sig och tjejer klär av sig". "Ni ska inte klä er sexigt för att behaga männen"."KLÄ PÅ ER!!!".

Okej?

Detta är ju seriöst mer slutshaming än kostymerna i sig. Det handlar ju om att utbudet ska finnas till för att kunna klä ut sig till vad som helst. MEN många tjejer där ute ser Halloween som ett härligt tillfälle att gå nakna i stiletter en hel kväll utan att behöva ha dömande ögon på sig. Helt perfekt ju?

Att totalt slyna ur en kväll borde seriöst skrivas ut på recept. Att gå omkring med helknäppt blus, platta, fotriktiga skor och "bara lite maskara" för att se anständig och seriös ut året runt tror jag inte är sunt för någon. Man blir knäpp och tappar själen.

Om Anna, 28, som är nyexad affärsjurist känner för att en gång per år rock out with her titts out för att kunna göra sitt jobb bra och fungera som människa:

Låt henne göra det!

Håller du med Gabriella?