Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nästa säsong av Paradise Hotel kan bli den sista

- 10/12/2015, 13:09 -
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver om veckan som gick i Paradise Hotel.
1 av 4

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver om veckan som gick i Paradise Hotel.

Tom Jerry Boman/Fakskimil: TV3

Robin "Mos" Andersson
2 av 4

Robin "Mos" Andersson

Fakskimil: TV3

Josefine Caarle.
3 av 4

Josefine Caarle.

Fakskimil: TV3

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.
4 av 4

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.

Tom Jerry Boman

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz: Deltagarna har vetat att de är med i ett av Sveriges största tv-program. De har vetat hur de ska bete sig – vilka roller de ska spela.

Alla deltagare blev väldigt förvånade när Emma tog 50 000 i utbyte mot att skicka hem både sig själv och sin partner. Vissa verkade nästan lite förorättade. Varför kasta bort chansen att vinna 500 000 för en tiondel av den summan?

Svaret är enkelt: Av samma anledning som man lägger sig i poker när man sitter med ett par i treor och vet att bordsgrannen har kåk. Det fanns inte på kartan att något annat par än Mos och Josefine skulle vinna. Emma visste det, och därför var hennes uttåg det smartaste draget i Paradise den här säsongen.

Vi tittare visste det också, och det gjorde det här till en av de tråkigaste finalveckorna i programmets historia. Det fanns inga utmanare. Mehdi och Paulina var hatade av alla. Zannie och Erika lyckades komma till final för att alla såg dem som för korkade för att vara ett hot.

Den avslutande kulceremonin var också sövande tråkig. Trots att Josefine pratade om att hon ville släppa kulan fanns det inga tvivel på att så inte skulle bli fallet.

Deltagarna är för medvetna om hur mycket skit de kommer få om de släpper kulan och lämnar sin partner utan pengar. De vet att värdet i att vara en omtyckt kändis överstiger ett par hundratusen kronor.

Den ökade självmedvetenheten har varit ett problem för Paradise Hotel i år. Deltagarna har vetat att de är med i ett av Sveriges största tv-program. De har vetat hur de ska bete sig – vilka roller de ska spela.

Detta stämde delvis in på även den förra säsongen. Men då kändes det som en härlig remix – i år var det mer en billig kopia.

Med det sagt så var det fortfarande Paradise. Spelet var fortfarande spännande, och vi fick ett par riktigt bra profiler. Adrian var en härlig skurk, Mos och Josefine var ett värdigt vinnarpar.

Men nästa säsong måste programmet förnyas, annars kan det mycket väl bli den sista säsongen. Hur kul det än är att sitta och kolla på människor supa, knulla, spela och bråka, är det inte så roligt om det är samma sorts människor som gör det varje år.