Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här trodde du inte om Samir och Viktor

Samir och Viktor är sångspårsmörkrets ljuspunkt, skriver Christian Ploog.
1 av 1

Samir och Viktor är sångspårsmörkrets ljuspunkt, skriver Christian Ploog.

Stella Pictures / Tom Jerry Boman

Nöje | 11/02/2016 19:21

Det är både kul och skämskuddejobbigt att se artister kläs av så här. Men i Mellons sångspårsmörker finns en ljuspunkt – Samir och Viktor.

För några år sedan spelade en driftig ljudtekniker in Enrique Iglesias playbacksång under ett tv-uppträdande. Resultatet chockerade. I stället för den sammetslena skönsång vi normalt förknippar med den spanske smörsångaren fick publiken i stället höra något som liknade lätet från en stucken gris.

Nu har det hänt i gen. Den här gången i "Mellon". Visserligen sjunger artisterna inte playback där, men återigen har någon listig ljudtekniker (gissar jag) varit framme och skalat av allt i låtarna utom just sången. Resultatet även denna gång blev chockerande – dåligt. Det lät helt enkelt för jävligt.

För när alla välpolerade musiklager plockas bort händer något. Anna Books vibrato tycks plötsligt komma från helvetet. Mimi Werners wailande känns som att någon rispar en kniv mot trumhinnan. Och Ace Wilders sång i låten "Don't worry" är så tunn att det blir smärtsamt tydligt att numret till 98 procent endast bygger på själva showen.

Men ett bidrag går emot strömmen. Samir och Viktors "Bada nakna". Det är ju väldigt otippat. Men också väldigt kul.

För säga vad man vill om låten – att höra dessa gladlynta herrars röster i ett avskalat sångspår är, ja, rörande. Det är enkelt. Det är uppriktigt. Det funkar utan musik.

Så när alla andra artisters livesång rent ut sagt låter för jävligt kliver Samir och Viktor fram – och förvandlar en strandraggardänga till en otippad a cappella som på något konstigt och märkligt sätt faktiskt flyger.

Inte dåligt. Inte dåligt alls.

Håller du med?