Söndag 5 Dec
Stockholm

Gör som Zara – vill du visa brösten på Instagram så låt aldrig någon stoppa dig

Nyheter24:s Gabriella Bark diskuterar bröst, bekräftelsebehov och Zara Larsson.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela

I decennier har nakna kvinnor använts, till det mesta faktiskt. Vi används för att sälja parfymer för Tom Ford. Vi används för att ge lite skön feeling i musikvideos, vi används för att ge sken av att snubbar som Dan Bilzerian har ett "göttigt" jetset liv.

Vi exponeras på alla sätt tänkbara för att vara någon annan privatperson eller företag till lags, vilket i dag blivit helt normaliserat av "fölket" som i dag inte ens reagerar av att se en utfläkt kvinnokropp på ett omslag med någon form av logga i hörnet.

Men när vi vill vara sexiga för oss själva, då jävlar blir det ramaskri.

Kim Kardashian ställde sig naken framför badrumsspegeln. Tar fram sin mobil, tar en bild och smackar upp (censurerad) på sin Instagram. Världen stannar.

Vad i helvete håller hon på med? Varför står hon naken? Har hon bekräftelsebehov? Psykisk störning?

Att få vara sexig helt för sin egen skull är någonting inte bara vi stela svenskar, utan hela världen har problem med. Att som brud vara så pass bekväm och stolt över sin kropp att man vill visa upp den har i dag blivit mer äcklande än att inte vara det.

Detta samtidigt som alla andra får använda oss hur fan de vill.

Zara Larsson publicerade nyligen en bild på sin Instagram där hon sitter topless i en säng. Till bilden skriver hon texten "Kvinnor förväntas att vara sexiga, förutom när vi själva faktiskt vill det".

Big fucking point.

Brudar, kom ihåg att det ALDRIG är något fel med att vilja vara sexig. Att våga visa upp sig ska ni inte ha någonting annat än cred för. Kvinnokroppen är magisk och det är en waste att gömma den. Puta, svanka, blotta – gör vad ni vill as long as it rings YOUR bell.

Nästa person som lägger en negativ kommentar om att jag "fläker ut mig lite väl mycket på Instagram" eller "har brösten lite väl upptryckta ute på krogen" kommer jag att kasta åt vargarna och aldrig mer höra av mig till.

Jag får ut mer positiv energi av mina rump-bilder på Instagram.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela