Gör som Zara – vill du visa brösten på Instagram så låt aldrig någon stoppa dig

Nyheter24:s Gabriella Bark diskuterar bröst, bekräftelsebehov och Zara Larsson.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I decennier har nakna kvinnor använts, till det mesta faktiskt. Vi används för att sälja parfymer för Tom Ford. Vi används för att ge lite skön feeling i musikvideos, vi används för att ge sken av att snubbar som Dan Bilzerian har ett "göttigt" jetset liv.

Vi exponeras på alla sätt tänkbara för att vara någon annan privatperson eller företag till lags, vilket i dag blivit helt normaliserat av "fölket" som i dag inte ens reagerar av att se en utfläkt kvinnokropp på ett omslag med någon form av logga i hörnet.

Men när vi vill vara sexiga för oss själva, då jävlar blir det ramaskri.

Kim Kardashian ställde sig naken framför badrumsspegeln. Tar fram sin mobil, tar en bild och smackar upp (censurerad) på sin Instagram. Världen stannar.

Vad i helvete håller hon på med? Varför står hon naken? Har hon bekräftelsebehov? Psykisk störning?

Att få vara sexig helt för sin egen skull är någonting inte bara vi stela svenskar, utan hela världen har problem med. Att som brud vara så pass bekväm och stolt över sin kropp att man vill visa upp den har i dag blivit mer äcklande än att inte vara det.

Detta samtidigt som alla andra får använda oss hur fan de vill.

Zara Larsson publicerade nyligen en bild på sin Instagram där hon sitter topless i en säng. Till bilden skriver hon texten "Kvinnor förväntas att vara sexiga, förutom när vi själva faktiskt vill det".

Big fucking point.

Brudar, kom ihåg att det ALDRIG är något fel med att vilja vara sexig. Att våga visa upp sig ska ni inte ha någonting annat än cred för. Kvinnokroppen är magisk och det är en waste att gömma den. Puta, svanka, blotta – gör vad ni vill as long as it rings YOUR bell.

Nästa person som lägger en negativ kommentar om att jag "fläker ut mig lite väl mycket på Instagram" eller "har brösten lite väl upptryckta ute på krogen" kommer jag att kasta åt vargarna och aldrig mer höra av mig till.

Jag får ut mer positiv energi av mina rump-bilder på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

1 timme sedan

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

2 timmar sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

idag 06:06
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?