Framtida föräldrar.
Bröllopsbild på Jonna och Joakim Lundell

Därför kommer Joakim och Jonna Lundell bli världens bästa föräldrar

Joakim och Jonna Lundell har efter många års barnlöshet valt att adoptera. Vilket nu kritiseras från alla håll och kanter.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Joakim Lundell stod för några år sedan på en ranglig pall och en snara runt halsen – redo att ta sitt liv. Hans liv efter dokusåpan Kungarna av Tylösand kantades av droger och ett destruktivt beteende vilket var resultatet av en söndersliten barndom där fosterhemmen bytt av varandra. 

Han träffade sedan Jonna Lundell som även hon inte direkt haft en svennebanan-uppväxt. I en vidrig värld hittade de det vackraste som finns – äkta kärlek. En kärlek där man lagar varandra och blir hel igen.  

Livet förändrades för båda till det bättre.

De blev blixförälskade, och sa att de inte kommer att skiljas åt innan döden sliter dem isär. Vilket syns på dem när man träffar dem. 

Paret har under de senaste åren levt i en framgångssaga med en fan-skara på miljoner, pengar som trillar in på banken och världshitar som spelas i andra länder. TV-kanalerna drar i dem och deras konton svämmar över. 

Men det finns en sak paret ännu inte lyckats med – nämligen att skaffa barn. Trots att de försökt i tre-fyra år. 

I parets senaste video där de berättar att de nu kommer välja att adoptera uttrycker sig Jonna lite "klantigt" då hon säger att hon vill "klicka med barnet" och att det ska kännas rätt. Joakim drar även ett, enligt mig, harmlöst skämt. Och snabbt var alla fram med pekpinnarna och hävdade att paret kommer att bli HEMSKA föräldrar. 

I en värld där alla skiljer sig, är otrogna, super sig redlösa på julafton, missköter sina barn, skiter i sina barn, klipper kontakten med dem när de berättar att de är är homosexuella, knappt har råd att köpa matsäck till friluftsdagen och är vedervärdiga förebilder – så är det alltså Jocke och Jonna vissa anser som "dåliga föräldrar". Detta på grund av vad? Några klantiga fraser i en video. 

Jag tror vi alla kan komma överens om att väldigt få föräldrar där ute var Heliga Birgitta innan de blev föräldrar. Men när knodden väl kommer så kommer även en villkorslös kärlek och en instinkt man inte visste att man hade innan. 

Precis som för alla som blir föräldrar så finns det mycket att lära, och ständigt gör man misstag som man önskar att man "vetat innan". Den som säger någonting annat ljuger. 

Med sin karriär och talang har Joakim motbevisat hela Sverige förut – och tro mig när jag säger att han kommer att göra det den här gången också. 

Joakim och Jonnas unge kommer att ha världens bästa jävla föräldrar  – kom ihåg var du hörde det först. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.