Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är Bonde söker fru det absolut finaste vi har

- 28/09/2019, 14:50 -

Som vi har väntat. Året som många sa skulle komma att bli "deras år" börjar att lida mot sitt slut (ja, det är jul om 3 månader) och för många så blev detta ett riktigt skitår. 

Folk har gjort slut, blivit varslade, haft problem med hälsan, gått på misslyckade dejter, börjat gråta på lönesamtalen och spillt kaffe på sina nya Iphones för 18 000. Och vad hände med sommaren? Totalt katastrofväder. Jag åt frukost ute kanske tre gånger och då överdriver jag. 

På det har ungarna har kommit in i puberteten så de har snabbt muterats från söta kattungar till otacksamma små mini-monster.

Men som vi alla som vet så blir det alltid som mörkast innan gryningen. 

Denna vecka har nämligen landets bästa program börjat för i år – nämligen Bonde söker fru

Programmet som spräcker machokulturer, som visar ett mod som är få förunnat, kärlek när den är som finast och gåshud när den känns som bäst. 

I det här programmet spelar människor inga spel eller lägger på en yta i risk för bli sårade. Här kastar de sig ut i risk att bli hemskickade inför hela folket, sårade, olyckligt kära och lämnade. Eller att man helt enkelt får höra att det inte riktigt "klickade".

Eller så hittar de sin stora sanna kärlek – efter massor av pirriga små träffar som vi alla fått följa med på. 

"Är det ok om jag ger dig en liten puss", frågade en bonde sin brevskrivare förra året. Absolut så kan man fnissa lite åt det hela. Att fråga om en puss. Men i den #metroo-marinerade verklighet vi lever i där många män gör vad de vill med kvinnors kroppar tycker jag att det fan i mig är fantastiskt. Och fint. 

En annan sak som är säker är att vi kan alla lära något av dessa fantastiska människor som vågar att chansa och gå utanför sin comfortzone. 

Ni är sanna hjältar och ett föredöme för alla oss fegisar som måste dricka tre glas vin och gå i hypnos för att våga oss ut på den där dejten man helst avbokat. 

Någonting som Bonde söker fru visar är också en klar bild av verkligheten när det kommer till att dejta. Det spelar ingen roll om du är 15 år eller 75. Det är lite fumligt, det blir lite pinsam tystnad, det är svårt att göra rätt och det är alltid läskigt att vara sig själv – men DET GÖR INGENTING för det är det som är charmigt. Men våga och KÖR!

Nej hörrenini, nu ska vi tillsammans njuta av det finaste programmet vi har (tillsammans med "Allt för Sverige") hela denna fantastiska höst. 

Sammanfattningsvis vill jag avsluta med ett utav mina favoritcitat från nästa veckas avsnitt (jajjemänn, jag får se dem i förhand) där en bonde säger någonting oerhört klokt och ödmjukt. 

– Många brevskrivare har tyckt att jag är modig som gör det här. Men de som skriver breven är ju de riktiga tuffingarna. Att fara hit och riskera att bli sårade.. bara det gör dem ju attraktiva. 

Håller du med Gabriella?