Därför ska du INTE skaffa OnlyFans, gumman

- 12/01/2021, 14:12 -

"Någonstans mellan alla Snapchatfilter, "gumman"-uttryck och rabattkoder på Instagram har det plötsligt blivit normaliserat att lägga upp nakenbilder på sig själv för att tjäna pengar", skriver Nyheter24:s Gabriella Bark.

En ung kvinna ligger på ett duschgolv. Hon är spritt språngande naken, ser kåt och nästan lite rädd ut. I rumpan har hon en svart buttplug.

En annan ung kvinna står på alla fyra  i en liten klänning som inte ens når nedanför rumpan. Hon har stringtrosor på sig, men bilden är tagen så att man ska se en liten del av hennes underliv.

Detta är två bilder jag sett på två svenska, unga influensers på deras OnlyFans-sida

För dig som inte vet vad OnlyFans är så är det en av de mörkaste platser vår nutid har att erbjuda. 

Vem som helst kan lägga ut nakenbilder, få prenumeranter och på så sätt tjäna en hacka pengar. Summan varierar, men enligt många så "tjänar man väldigt bra". Men detta gäller inte bara våra influensers/dokusåpadeltagare. Nu har man börjat höra om gymnasietjejer som skaffar skiten för att kunna ha råd med Balenciaga-väskor. 

När dessa nakenbilder och videos  är ute i det fria så går det inte att ta tillbaka dem. De är ute och konsumeras av män som sitter och drar i snoppen till dem. De ligger även ute för arbetsgivare, vänner, vänners pojkvänner, blivande svärföräldrar och alla andra människor med internetuppkopplning. 

Vad hände?

Någonstans mellan alla Snapchatfilter, "gumman"-uttryck och rabattkoder på Instagram har det plötsligt blivit normaliserat att lägga upp nakenbilder på sig själv för att tjäna pengar. 

Dessa bilder går likt Magaluf-tatueringen du gjorde som 17-åring inte att lasra bort. 

Och om 10 år när du träffat din drömkille/tjej, har ett jobb du trivs med och ska välja inredning till nya lägenheten så kommer det inte att kännas lika kul att bilderna på din "ho-ha" florerar ute på nätet.

Människors reptilhjärna går på högvarv när det finns kortsiktiga lösningar och snabba pengar. Som grädde på moset behöver du inte ens gå till ett jobb. Sitter du exempelvis i ekonomisk knipa eller har det väldigt tufft blir ju detta så klart ett farligt frestande alternativ för vissa. 

Det ska inte vara ett alternativ. 

Till er unga kvinnor där ute som överväger detta: Skaffa inte Onlyfans. Precis som med allt annat som är permanent så gäller det att tänka till jävligt noga innan man agerar då det på riktigt kan få förödande konsekvenser. Skaka av er denna tanke och gå vidare med livet. Tacka mig om några år. 

När ni är 40 år och sitter och myser i soffan med era barn så kommer det kännas som balsam för själen att ni vände i rätt tid. 

Och nej, OnlyFans handlar inte om att "vara öppen i sin sexualitet" och "bekväm i sin kropp". Det handlar om ren och skär, lättillgänglig porr.