ROBINSON 2021: Att Ludde golade är värre än hela matfusket i sig

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I söndagens avsnitt av Robinson Gränslandet så kommer en förbannad Anders Öfvergård gåendes i sanden med siktet inriktat på deltagarnas hus. 

Han berättar för deltagarna Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson att han är JÄVLIGT besviken på dem. Man ser för övrigt hur mycket Anders ÄLSKAR att få skälla ut deltagarna efter noter i ren Arga snickarn-anda. 

– Förstår ni varför jag är här?

– Ah jo.. jag har en aning om varför, säger Tova-Sophia. 

– Berätta för mig vad som har hänt då?, säger en ilsken Anders. 

– Vi fixade lite godis, svarar Alexander. 

Anders leder iväg Alexander och Tova-Sophia. Bildkälla: TV4

Deltagarna har alltså tillsammans med deltagaren Elias anordnat en liten liten rendezvous tillsammans med ett par fulla campare de hittade under en bärjakt i den djupa Haparanda- skogen. Camparna hade bil men var på pickalurven – vilket gjorde att Elias och Tova-Sophia satte sig bakom ratten för att blåsa raka vägen till Haparandas ICA Maxi. Detta medan Alex vaktade lägret.

Det lilla godiset som inhandlades var alltså: Tonfisk, köttbullar, falukorv, pringles, bilar, gott & blandat, gifflar, pannkakor, mjöl, tandkräm och schampo. 

(Med andra ord – hela min kostcirkel).

Det blev inte mycket mumsande för Elias som bara någon dag efter åkte ut. Och till Gränslandet kom istället Ludvig Hansson

Här begår Tova-Sophia det största misstaget man kan göra när det gäller fusk/hemligheter. Hon berättar det för en till. Och inte bara till vem som helst utan för ansiktet utåt för hela lag nord – Ludvig. 

Produktionen fick nys om fusket efter att Alex fru råkat skvallra (mysigt bråk det ska ha genererat där hemma i entreprenörsvillan) men efter att bara hittat lite godis så får deltagarna blott varningar.  

Men nu visste ju en till om det hela. 

Jag är inte bra på mycket här i livet. Faktiskt rätt så värdelös på det mesta. Men att Ludde har en solklar golaraura – det kände jag från avsnitt 1. 

Ludde skvallrar på nytt om den större gömman med mat som ligger ute i skogen och ställer ett ultimatum på produktionen – "skicka hem Alex eller så åker jag frivilligt". 

Det är det här hela jag går i två delar som båda tycker hela olika saker. 

Missförstå mig rätt här. Jag hatar fusk och tycker självfallet inte att Alex och Tova-Sophia ska få handvolta sig igenom tävlingarna dopade på köttbullar medan de andra knappt kan kasta en hästsko utan att svimma. 

Det här var helt klart fel gjort och taskigt mot de andra som kämpar sig genom dagarna där svälten egentligen är det största tävlingsmomentet i hela programmet. Regler är regler och självfallet skulle de skickas ut. 

MEN. 

Det är någonting som svider i mig när jag tänker på att Ludvig sprang till produktionen... och jag kan inte hjälpa det. 

Har han inte lärt sig nått under skolgången då polare fuskade på prov och fick bättre poäng än du själv men det "fick man ta"? Känner han INGENTING när han lyssnar på Geto Boys "G-code/We don't talk to police?". Kan han ens se Snabba Cash eller måste han stänga av när han tänker på vilken karaktär han själv hade varit?

Här har vi ett gäng rebeller som vågar springa ut i skogen, sätta sig och ta ett par glas med några campare, lyckas få dem att låna ut bilen för att sedan fräsa iväg 25 minuter mitt i natten till ICA Maxi för att köpa pannkakor. Får Alex fru att Swisha pengar. Köra tillbaka. 

De riskerade hela sin medverkan för pannkakor och köttbullar. Dumdristigt, idiotiskt – och alldeles alldeles underbart. 

Men vad har vi då lärt oss av det här? Vad är tesen med min text? Jo, det ska jag berätta för er. 

1. Vill du inte att saker kommer fram – berätta det inte för NÅGON. 

2. Jag hatar lag nord. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.