Alla hade sin tydliga roll under pizzakriget i Robinson

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det var under torsdagens avsnitt av Robinson som deltagarna fick en familjepizza inskickad till lägret. 

Detta efter att  Joanna Swica och Olivia Baldwin fått välja mellan att ge Olivia en immunitet – eller att bjuda alla deltagare på pizza. Men då Olivia redan har en hemlig immunitet som ingen annan vet om så föll hennes naturliga val på pizzan. 

Utöver en matfest och en fröjd för smaklökarna skulle detta komma att bli ett otroligt intressant socialt experiment. 

När människan under en längre tid pushats till sina yttersta gränser kommer nämligen dess sanna sidor fram. Sidor som man har en naturlig fallenhet för och som ligger ganska nära. 

Och så blev det även denna gång. 

Under pizzauppdelningen är naturligtvis alla de utsvultna deltagarna otroligt noga med att alla bitar blir lika stora. Herre gud det är jag hemma i mitt kök också utan att ha svultit i 30 dagar på en ö. 

Men det finns också de gånger man som vuxen människa helt enkelt bara får ta att det inte blir helt jämt. 

Efter att alla deltagare fått två pizzaslice var så börjar de att äta i godan go. Plötsligt, som en blixt från klar himmel så svandyker Annki rakt över pizzakartingen och haffar en av Williams pizzabitar för att sedan, likt en gepard som släpar sitt byte över savannen, släpa den hela vägen fram till sin barm. 

Annki mumsar på sin stulna pizza. Bildkälla: TV4
"Vi är ju ändå vuxna människor", sa William efter att ha sett sin bit släpas iväg. Bildkälla: TV4

Jag skämtar inte, sist jag såg någon kasta sig på det här sättet var när Keanu Reeves kastade sig ut ur en helikopter i The Matrix för att fånga Laurence Fishburne som kastat sig från en annan byggnad.

Annki mer eller mindre skrikhivade sig över maten för att få största möjliga bit av pizzan. Om någon skulle mist ett öga av hennes armbåge hade hon totalt struntat i. När det gäller några extra kebabbitar och en feferoni har nöden ingen lag. 

Annki, SOM SÅ JÄVLA KLART TILLHÖR LAG RÖV-NORD, har här visat vilken roll hon tar. Hon är roffaren.

Jag har gått i skolan med dem och träffat dem på arbetsplatser i hela mitt liv. Likt bufflar nästan armbågas och knuffas dom fram till fikabordet för att få störst bulle. Få mest. Inte riskera att bli utan. 

Etik och moral finns inte när det kommer till ballerinakakor. 

Själv springer en själv där som Simbla i en av Lejonkungens värsta partier och får klättra upp i ett träd för att inte bli mosad under hovarna. 

Under pizzapartyt i Robinson märker man att de flesta i gänget mest bara är nöjda över att få mat. Inget käbbel. Jokkmokk sitter tyst och käkar. Samma med Dennis. De är bekymmerslösa och nöjda. 

De är sånna som på arbetsplatsen säger att det är "ok om de blir utan" om det inte räcker till alla. 

Men Annki, hon förvandlas till en OS-gymnast. 

Det  är även några, som vi Simbas älskar med varenda cell i vår kropp, som dock ifrågasätter Annkis stöld. 

– Vad hände precis?, frågar den uppfostrade William artigt istället för att rycka tillbaka biten.

– Du jag vet faktiskt inte, svarar Olivia som sett det hela. 

– Men Annki, han hade ju redan tagit pizzabiten till sig, säger Annica Lundgren Frisk. 

 – Du tar den alltså ur min hand?, påpekar William igen. 

Folk som vågar påpeka till roffarna (som alltid spelar  förvånade över att folk bevittnat och reagerat på deras hemska dåd) att de roffat åt sig. Där snackar vi mina absoluta favoritmänniskor. De är värda sin vikt i guld när man själv är någonting utav en mespropp. 

Trots att en roffare hellre skulle trilla av pinn innan de släpper pizzan ur sin näve så får man någon slags upprättelse av att vissa vågar säga till. 

Mutanten och krutbruden Joanna ber sedan Annki om kniven och slänger även in en liten extra pik. 

– Jag förstår att du behöver kniven Annki, tar man den största pizzabiten så är det klart att du behöver den till att skära upp allt. 

Ja, årets Robinson fortsätter sannerligen att leverera. 

Och mitt förakt för forna lag nord. Det växer i samma takt som tuggorna i Annkis mun. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.