Peg Parnevik reagerade starkt efter sin medverkan i "Intimt med Björken"
Peg Parnevik reagerade starkt efter sin medverkan i "Intimt med Björken" - Foto: Youtube/Privat

Allt kan inte vara en feministisk debatt, Peg Parnevik

KRÖNIKA. Att sätta en rubrik baserat på vad som kommer locka flest läsare är varken ofeministiskt eller reducerande, snarare tvärtom. Hur kan den tanken inte slå Peg Parnevik?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tidigare i veckan gästade Peg Parnevik "Intimt med Björken", en Youtubeserie där programledaren Martin Björk bjuder in kändisar till en intervju i sin bil. I veckans avsnitt avhandlades allt ifrån anekdoter från hennes uppväxt till starka kändismöten och det blomstrande kärlekslivet. 

På bara ett par dagar har videon fått närmare 90 000 visningar – och det beror säkert tills viss del på den intresseväckande, kanske klickiga rubriken. "Peg Parnevik: "Filip Lamprecht dumpade mig!", står det i titelraden.

Peg Parnevik: "Jag har mer att prata om"

Det här var ingenting som Peg lät passera i tysthet. På sin story på Instagram förklarar hon att många av hennes senaste intervjuer har innehållit intressanta diskussioner om hennes musik och nya sound.

"Men i slutändan så skriver alla om mitt tidigare och mitt nuvarande förhållande. Det är så sjukt att man som kvinna alltid blir reducerad till sina partners. Jag har mer att prata om än så, jag lovar", skriver Peg. 

Och jag förstår självklart det problematiska i artikelvinklar vars enda fokus är att uppmärksamma kvinnor som gift sig med yngre män eller blivit mammor sent – bara för att bekräfta en norm om att det skulle vara uppseendeväckande.

Expojkvännen Filip fick exakt samma frågor

Men så är inte fallet här, hon blir inte alls "reducerad till sina partners". När Martin Björk sätter rubrik baserat på vad Peg Parnevik själv berättat om i avsnittet, utifrån vad han vet kommer locka flest att titta, så gör han helt rätt. 

När expojkvännen Filip Kaspersen Lamprecht gästade Intimt med Björken döptes avsnittet i samma anda till "Filip Lamprecht: Sanningen om mig och Peg Parnevik". 

Han fick exakt samma typ av frågor – precis som Eric Saade fick bemöta uttalanden från exet Nicole Falciani när han gästade samma program. Ingen av dem gnällde. 

Man kan inte göra kvinnofråga av allt

Det är dessutom precis så som flest kommer få nys om Pegs nya sound och kommande låtsläpp, eftersom en spännande rubrik får tittarsiffrorna att dra iväg. Hur kan den tanken inte slå henne?

Diskussionen om hur kvinnor porträtteras felaktigt i media ligger mig varmt om hjärtat och får gärna belysas så ofta det bara går. Men man kan faktiskt inte göra feministisk debatt av vad som helst.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

1 timme sedan
"Den stora älgvandringen" 2024 har haft premiär och i samband med det berättar produktionen om paniken när livesändningen drog igång 2019. – Hela idén är ju lite halvkorkad, säger Johan Erhag, projektledare för programmet, till SVT.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

1 timme sedan
Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

1 timme sedan
Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

3 timmar sedan
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".

Augustgalan flyttar till Dramaten

idag 13:50
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.