Bachelorette
Årets Bachelorette engagerar mer än någonsin. - Foto: C more

Killarna i Bachelorette borde användas i utbildningssyfte – som varning

Ja, rödflaggorna är många när man blickar ut över startfältet av årets Bachelorette-deltagare. Nyheter24:s Gabriella Bark har följt årets säsong maniskt och funderat över både det ena och det andra.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Peppen var enorm redan efter att jag endast var två minuter in på årets Bachelorette. 

Knappa sekunder hade hunnit gå innan jag som tittare fick syn på den ståtliga Julia Franzén, gråtandes, klädd i vit prinsessklänning – med en sista ros i sin hand. 

I bakgrunden syns en vålnad. En man som kommer gåendes. Prinsen som blev the last man standing. 

Det var därför det blev som ett ordentligt jack i skivan när första avsnittet slussade tillbaka mig till gymnasiet den gången jag råkade gå in i fel klassrum och hamnade på IV-programmets krismöte efter att de typ vandaliserat en gymnastiksal. 

Jet Set-Julia har alltså tryckts in i en produktion och flugits till Grekland för att gå på dejt med karlar hon kunde fiskat upp på busstorget 02.30 i Östersund en helt vanlig lördag. 

Jag förstår att det ska vara otroligt svårt att casta män till dejtingprogram. Men många av dessa killar skulle jag nästan inte ens säga speglar verkligheten då de mer hör till undantag än vanlighet att någon tjejpolare dejtar drägg som kallar sig själva för alfa. Och dessa killar hör numera till våra ex som man hade en fling med vid 20-års ålder innan man visste bättre. 

En sak som slog mig var hur extremt trevliga vissa killar kan vara till en början. På röda mattan innan saker kommer kring har alla en härlig och mysig uppsyn, kramas och ger gåvor. 

Men sedan kommer verkligheten in. 

Ögon som blir svarta av minsta lilla kritik, tuppfäktning och en aggressivitet som blossar upp vid minsta lilla friktion. "Ska vi gå och lösa det utanför?"-anda. Flugornas herre och grupptryck när det är som värst. 

Ett avsnitt kände jag verkligen att Benjamin Taherafshar, som verkar lika lättantändlig som gasol borde användas i utbildningssyfte för att visa hur lätt idioter kan dra med sig andra idioter. Och hur alla kan vara trevliga till en början men att man inte ska ropa hej innan man faktiskt sett personen i olika sammanhang.  

En annan sak som slagit mig är vilken enorm skillnad det är på killar och killar.

En av de starkast lysande stjärnorna hittills är ju verkligen Simon Carlén som med facklan i handen fått med sig några av de andra och gått emot team pissnissar. Vilket ändå kräver sin beskärda del av ryggrad när man bor under samma tak med andra män som både verkar våldsbenägna och otroligt omogna. 

Så det ska minst sagt bli spännande att se hur detta artar sig...

Det sociala experimentet som sker inne i huset mellan beta (de riktiga männen) och alfa (de osäkra töntarna med alla IG på varje gymnasiebetyg, dålig brun utan sol och låg självkänsla) är seriöst mer intressant att se än vem Julia kommer att bli kär i. 

Jag hoppas innerligt att hennes standard inte är lika låg som team alfas självkänsla. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!