Bruce Willis slutar med skådespeleriet. Arkivbild.
Bruce Willis slutar med skådespeleriet. Arkivbild. - Foto: TT

Bruce Willis har fått afasi – slutar skådespela

Bruce Willis har fått diagnosen afasi och kommer därför att sluta med skådespeleriet, skriver hans familj i ett samlat uttalande på sina respektive Instagramkonton.


Den 67-åriga skådespelaren har fått svårare med sina kognitiva förmågor, skriver familjen. Afasi är ett tillstånd som påverkar tal-, läs- och skrivförmågan.

"Efter noggrant övervägande har han beslutat sig för att avsluta karriären som har betytt så mycket för honom. Det här är en mycket svår tid för vår familj och vi är så tacksamma för er kärlek, ert stöd och er medkänsla. Vi genomgår det som en stark familjeenhet och eftersom vi vet hur mycket han betyder för er så ville vi låta er fans veta hur mycket ni betyder för honom."

Uttalandet är undertecknat av den nuvarande hustrun Emma Hemming Willis, exfrun Demi Moore och barnen Rumer, Scout, Tallulah, Mabel och Evelyn Willis.

Variety skriver att man försökt kontakta familjen, men att de avböjer att kommentera utöver vad som framgår av inlägget i sociala medier.

Även bartender

Bruce Willis är en av världens mest kända skådespelare och förknippad med filmserien "Die hard", som gjorde honom till en av de största actionhjältarna på vita duken.

Han inledde sin karriär under det tidiga 1980-talet med mindre roller, innan han fick ett stort genombrott i tv-serien "Par i brott", där han och Cybill Shepherd spelade mot varandra. Bruce Willis arbetade vid sidan av filmkarriären som bartender, men kunde säga upp sig när serien blev en internationell succé.

Ikonisk roll

1988 hade den första "Die hard"-filmen premiär och Willis roll som polismannen John McClane blev ikonisk, inte minst med filmrepliken "Yippee-ki-yay, motherfucker".

Han har tre barn tillsammans med Demi Moore och trots att de skilde sig år 2000 är han och exfrun kända för att fortfarande ha en mycket god relation.

Han gifte sig med 23 år yngre modellen Emma Hemmig 2009. Tillsammans har de två barn födda 2012 och 2014.

Bruce Willis spelar i flera filmer som ännu inte haft premiär. Han har vunnit två Emmys och en Golden Globe under sin karriär.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!