Alicia Vikander har porträtterat Lara Croft i filmversionen av 'Tomb raider', och tycks reprisera rollen i en kommande uppföljare. Spelversionen av hjältinnan kommer också i ett nytt äventyr, berättade nyligen utvecklarna. Arkivbild.
Alicia Vikander har porträtterat Lara Croft i filmversionen av 'Tomb raider', och tycks reprisera rollen i en kommande uppföljare. Spelversionen av hjältinnan kommer också i ett nytt äventyr, berättade nyligen utvecklarna. Arkivbild. - Foto: TT

Nytt "Tomb raider"-spel under utveckling

Utvecklarna bakom populära spelserien "Tomb raider" passade på att använda presentationen av spelmotorn Unreal engine 5, som ska används av flera stora företag, för att avslöja att nästa kapitel i äventyret med den skattsökande arkeologen nu är under utveckling. Det rapporterar The Verge.


Utvecklarna avslöjade inget mer än att ett nytt "Tomb raider" är på gång, utan passade i stället på att hylla den nya spelmotorn som ska möjliggöra "banbrytande trovärdighet" för actionäventyret.

"Tomb raider" är en av spelvärldens mest kända serier, där hjältinnan Lara Croft även dykt upp på vita duken gestaltad av såväl Angelina Jolie som svenska Alicia Vikander.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!