Ed Sheeran och 1.Cuz
Den svenske rapparen 1.Cuz ska släppa låt med Ed Sheeran. - Foto: Paul Wennerholm/TT och Charles Sykes/TT

1.Cuz och Ed Sheeran gör låt ihop – hör första snutten här

Den svenske rapparen 1.Cuz är aktuell med ett oväntat samarbete – med ingen mindre än världsstjärnan Ed Sheeran. Låten som 1 Cuz fått chansen att remixa heter "2 step" och släpps nästa vecka. Men redan nu kan man höra en del av låten i ett klipp på rapparens sociala medier.


På onsdagen stod det klart att rapparen 1.Cuz från Stockholmsförorten Hässelby gör en remix av världsstjärnan Ed Sheerans låt “2 step”. 

För första gången sjunger 1.Cuz lika mycket som han rappar på en låt. Lyssnarna kan vänta sig ett nytt sound, berättar han, men inleder ändå Ed Sheerans låt på svenska. Här kan du läsa mer om projektet

1.Cuz släpper musik med Ed Sheeran – remixar låten "2 step"

Den maskerade rapparen, som är ett av de mest populära stjärnskotten inom svensk hiphop, träffade Ed Sheeran för första gången under hösten 2021 när den brittiska artisten hade en privat spelning och förhandslyssning av albumet “=” i Stockholm. 

Foto: Paul Wennerholm/TT

1.Cuz om mötet med Ed Sheeran: "Sa att '2 step' var min favoritlåt"

Efter spelningen fick 1.Cuz chansen att prata med Ed Sheeran en kort stund. 

– Jag sa att ”2step” var min favoritlåt och Ed säger: ”Vet du vad? Du borde göra remixen på 2step. Skulle du vilja det?” Jag blev chockad och trodde han skämtade först, men han var allvarlig och började fråga vilka jag jobbar med, säger 1.Cuz, enligt pressmeddelandet.

Då släpps låten med 1.Cuz och Ed Sheeran

Ed Sheeran har därefter hyllat 1.Cuz i radioprogrammet ”The Breakfast Club” och tillägnat rapparen en låt på en spelning.

"2step Remix" med 1.Cuz och Ed Sheeran släpps nästa vecka, måndag den 9 maj. Men redan nu kan man tjuvlyssna på låten.

Här kan du lyssna på låten med 1.Cuz och Ed Sheeran 

Samma dag som nyheten släpptes lade nämligen 1.Cuz ut en snutt av låten på plattformen TikTok, och gillamarkeringarna har strömmat in sedan dess. 

Även Instagram-kontot "Rappnyheter" delade klippet där 1.Cuz spelar upp låten – scrolla i bildspelet för att lyssna!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.