- Foto: TT

Våldsam video på Depp visades i rätten

I en video som visades i rättegångssalen under måndagen syns Johnny Depp slå i skåpdörrar, krossa glas och skrika åt Amber Heard, skriver The Wrap.


Amber Heard vittnar just nu i den omtalade rättegången i Fairfax, Virginia, där hon är stämd för förtal av sin före detta make Johnny Depp. Före måndagens återupptagning av vittnesmål efter en veckas paus släppte Amber Heards team ett uttalande.

"Det finns ett gammalt talesätt bland advokater: när sanningen är på din sida, argumentera för sanningen. När den inte är det: puckla på allt vad du kan. Johnny Depps advokater kommer att puckla på offret och vi fruktar att det kommer ske på ett skamligt och desperat sätt. De överväldigande bevisen – sanningen – är inte på Depps sida", skriver advokaterna.

Stänger av kameran

I videon ses Johnny Depp storma in i köket och slå i glasdörrar till olika skåp. Han krossar ett glas eller en flaska och skriker åt Heard. Sedan fyller han på vin i ett glas från en stor flaska och upptäcker att Heard filmar honom, varpå han får tag på hennes mobiltelefon och stänger av kameran.

I förhör berättar Amber Heard att hon fruktade för sitt liv under deras förhållande, skriver AFP.

— Jag var tvungen att lämna honom. Jag visste att jag inte skulle överleva om jag inte gjorde det, säger hon.

Hon kallar Johnny Depp ett "monster" när han dricker alkohol och säger att hennes försök att få honom att skära ned på konsumtionen misslyckades.

— "Monstret" blev det som var normaltillståndet och inte undantaget. Våldet var nu normalt, säger hon.

"Inte på skämt"

En bisarr påstådd händelse togs också upp igen under måndagen. En av Depps livvakter har vittnat om att Amber Heard erkänt att hon lämnat mänsklig avföring i Depps säng. Depp har tidigare vittnat om händelsen, och bilder på avföringen har även visats i rättssalen.

Amber Heard säger enligt AP att avföringen är från parets Yorkshireterrier, som haft problem med magen ända sedan den råkade äta upp Johnny Depps marijuana.

— Jag har inte lagt avföringen i sängen. Inte ens på skämt. Jag tycker inte det är roligt, det tror jag ingen vuxen kvinna gör.

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för en krönika som hon skrev i Washington Post 2018. Där beskriver hon sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation", skriver AFP. Amber Heard har från sitt håll stämt ex-maken på 100 miljoner dollar.

Johnny Depp har tidigare i förhör sagt att ex-frun är "diabolisk" och att det känns rätt att ha stämt henne för förtal. Han säger också att det var Heard som var fysiskt våldsam mot honom.

— Vi bråkade, men jag nådde aldrig den punkt att jag slog henne. Jag har aldrig slagit någon kvinna i hela mitt liv, har han sagt.

Amber Heards advokater kommer avsluta förhöret med henne och lämna över till Depps team, som ska genomföra ett eget förhör med ex-hustrun.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lejonet fick lämna "Masked singer"

igår 21:54

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

igår 15:55
När Kerstin Stålhammar sökte till Hotell romantik sa hon att hon var 75 istället för 85. Nyheter24 har pratat med Kerstin, som avslöjar varför hon ljög för både produktionen och deltagarna.

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

igår 15:10
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

igår 14:55
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

igår 14:26
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

igår 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".