Doja Cat ställer in sin världsturné.
Doja Cat ställer in sin världsturné. - Foto: Richard Shotwell/TT, Amy Harris/TT

Doja Cat ställer in världsturné – måste opereras akut

Rapparen och sångerskan Doja Cat tvingas ställa in sin världsturné som hon skulle ha gjort tillsammans med The Weeknd. Anledningen är att hon ska operera tonsillerna.


Artisten Doja Cat skulle ha spelat på Lollapalooza i Stockholm i juli. Konserten ställdes dock in redan i februari på grund av "schemakonflikter".

Nu kommer ytterligare besked om den världsturné hon planerades åka ut på tillsammans med artisten The Weeknd.

Doja Cat ställer in turné

På Instagram meddelar sångerskan att turnén kommer ställas in till följd av en operation hon måste genomgå.

"Hej på er. Jag vill att ni hör det från mig först. Tyvärr måste jag operera min tonsiller så snabbt som möjligt. Operationen är rutinartad men återhämtningen kommer ta ett tag på grund av svullnaden. Det innebär att jag måste ställa in både min turné i sommar och den med The Weeknd. Jag känner mig hemsk men kan inte vänta förrän jag läkt, återgår till musiken och skapar upplevelser för er", skriver artisten.

Doja Cats karriär

Doja Cat släppte debutalbumet "Amala" 2018 men slog igenom på allvar med "Hot pink" året därpå. Hon tilldelades en Grammy Award 2022 för låter Kiss Me More tillsammans med SZA.

The Weeknd spelar i Stockholm 13 september 2022.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.