Ray Liotta under en filmpremiär 2021. Arkivbild.
Ray Liotta under en filmpremiär 2021. Arkivbild. - Foto: TT

Skådespelaren Ray Liotta död

Skådespelaren Ray Liotta är död, uppger hans agent för Variety. Han blev 67 år gammal.


Ray Liotta rapporteras ha varit i Dominikanska republiken då han avled i sömnen. Han var där för att spela in en film.

Liotta var med i en lång rad filmer och tv-serier under sin karriär, men var kanske främst känd för rollen som gangstern Henry Hill i Martin Scorseses "Maffiabröder" från 1990. Filmen blev flerfaldigt Oscarsnominerad och gjorde den hyllade huvudrollsinnehavaren Liotta till stjärna i Hollywood.

Han gjorde även minnesvärda roller i basebollfilmen "Drömmarnas fält" från 1989 och i den stjärntäta polisfilmen Cop Land från 1997.

New Jersey-sonen Liotta föddes i Newark 1954, men lämnades som spädbarn till ett barnhem av sina föräldrar. När han var sex månader gammal adopterades han av familjen han sedan växte upp i.

Efter att ha flyttat till storstaden New York blev han bartender, innan han fick sin första roll i en såpopera i slutet av 1970-talet. I början av 1980-talet jobbade han främst som tv-skådis, fram till att han 1986 slog igenom i filmen "I vildaste laget". En rollprestation som resulterade i en Golden Globe-nominering för bästa biroll.

Liotta jobbade kontinuerligt genom åren och spelade ofta struliga karaktärer med stor nerv. 2019 var han med i prisbelönta skilsmässodramat "Marriage story" som den hårdföre advokaten Jay Marotta.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

2 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.