Kommer spelarna att nappa på Avalanche nya spel? Pressbild.
Kommer spelarna att nappa på Avalanche nya spel? Pressbild. - Foto: TT

Avalanche fiskar efter nya spelare

Efter succén med jaktspelet "Call of the wild" ger sig nu svenska Avalanche i kast med ytterligare ett naturspel – den här gången med fiske i fokus.Vi har ansträngt oss för att alla fiskar ska ha sina unika egenskaper, säger regissören Paul Rustchynsky.


Fakta: Avalanche

Avalanche Studios Group är en svensk spelutvecklare med kontor i Stockholm, New York, Malmö och Liverpool. Verksamheten är uppdelad i de tre avdelningarna Avalanche Studios, Expansive Worlds och Systemic Reactions.

Bolaget grundades 2003 och har specialiserat sig på spel med stora, öppna världar. Mest kända är man kanske för actionserien "Just cause". Man ligger också bakom "Rage 2", "Generation zero", "Second extinction" och jobbar på framtida smuggelspelet "Contraband".

Det finns också en amerikanskt bolag med det snarlika namnet Avalanche Software, som inte har något med det svenska bolaget att göra.

"The hunter: Call of the wild" har blivit en kanske något oväntad svensk storsäljare, med över en miljon aktiva spelare förra året. Bakom titeln står Expansive Worlds, en del av svenska Avalanche, och spelet har knåpats ihop i Stockholm.

Nu hoppas man på att bygga vidare på succén, men den här gången är det inte fyrfota djur och fjäderfän som står för lockljuden – utan fiskar.

Räkna med storslagna vyer. Pressbild.

Digital fiskeetik

"Call of the wild: The angler" är en fristående titel som går ut på att utforska stora naturområden för att hitta de allra bästa fiskeställena. Den som vill söka lugnet på egen hand kan göra det, men det går också att ge sig ut på en gemensam fisketur med uppemot elva andra intresserade.

— Vi måste vara ett med naturen på många sätt. Vi måste dela passionen för friluftslivet och agera hållbart och ansvarsfullt i spelet, även i våra efterforskningar. I "The angler" har vi en "fånga och släpp"-inställning. Så även om fiskarna är digitala, så släpps de tillbaka till vattnet, säger regissören Paul Rustchynsky i ett klipp på Twitch.

Ett framgångsrecept i "The hunter" har varit att Expansive Worlds, som är en relativt liten studio, kunnat använda sig av Avalanches egenutvecklade motor Apex för att skapa de visuellt imponerande och stora landskapen.

Senaste motorn

Apex används även i "The angler", den här gången i den senaste varianten, vilket lär synas i krispigare grafik och vassare ljud. Förutom storslagna naturområden är realism i fokus. Fiskearterna har individuella egenskaper och det gäller att välja rätt utrustning och teknik för att nå framgång.

— Vi kommer att ha två helt olika fisketekniker i den öppna världen från start. Både mete och fiske med kastspö i sötvatten, säger Rustchynsky.

Spelet släpps till pc i år, och kommer senare till konsol.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.