Den kontroversielle komikern Jerry Sadowitz hann framföra sin show en kväll på komikerfestivalen Fringe i Edinburgh för att sedan bli avbokad. Arkivbild.
Den kontroversielle komikern Jerry Sadowitz hann framföra sin show en kväll på komikerfestivalen Fringe i Edinburgh för att sedan bli avbokad. Arkivbild. - Foto: TT

Komiker avbokad på grund av "fel värderingar"

Den amerikansk-skotske komikern Jerry Sadowitz, 61, har avbokats efter att ha framfört kontroversiellt material vid komikerfestivalen Fringe i Edinburgh, rapporterar The Guardian.


Showen var betitlad "Jerry Sadowitz: Inte för någon" och utlyste även en varning om "starkt språk och teman som kan uppröra".

Sadowitz hann bara framföra sitt material under fredagen och twittrade dagen efter: "Gjorde en show igår, 75 minuter, tyckte att det gick bra. Såg ingen gå ut. Idag har jag fått veta att showen är inställd. Toppen. Jag är verkligen ledsen för de som rest för att se kvällens föreställning".

Det har hävdats att han använt ett "rasistiskt uttryck" och visat sin penis för en åskådare i publiken.

Sadowitz blev framgångsrik på 1980 och 90-talen och har hyllats som en av de bästa komikerna i sin generation, och han har byggt sin karriär på provokativ stå-upp-komik. 1991 knockades han medvetslös i Montreal efter att en åskådare blivit arg på hans förolämpningar av fransk-kanadensare.

Anthony Alderson, som är chef över spelplatsen The Pleasance, sade att de tar yttrandefrihet på allvar och inte censurerar komikers material:

"Vi känner till att Jerry Sadowitz ofta varit kontroversiell men materialet han presenterade är inte acceptabelt och stämmer inte överens med våra värderingar".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!