Ruben Östlund och Charlbi Dean möter pressen under filmfestivalen i Cannes i maj. I måndags avled skådespelerskan.
Ruben Östlund och Charlbi Dean möter pressen under filmfestivalen i Cannes i maj. I måndags avled skådespelerskan. - Foto: TT

Ruben Östlund: "En chock och en tragedi"

Ruben Östlund kommenterar nu nyheten om sin stjärna Charlbi Deans död."Charlbis plötsliga bortgång är en chock och en tragedi", skriver regissören på Instagram.


Charlbi Dean avled hastigt på måndagen i New York, bara 32 år gammal. Den sydafrikanska fotomodellen och skådespelerskan spelar den kvinnliga huvudrollen i Östlunds satir "Triangle of sadness", som fick Guldpalmen, det finaste priset på filmfestivalen i Cannes i maj.

"Charlbis plötsliga bortgång är en chock och en tragedi. Det är en ära att ha fått lära känna och arbeta med henne", skriver den svenske regissören på Instagram.

Charlbi Dean med sin motspelare Harris Dickinson i "Triangle of sadness".

I sitt uttalande lyfter Ruben Östlund fram skådespelerskans "omsorg och lyhördhet som lyfte hennes kollegor och hela filmteamet".

"Tanken på att hon inte kommer finnas vid vår sida framöver gör mig väldigt ledsen. I denna svåra tid går mina tankar till hennes nära och kära, hennes familj och hennes fästman Luke", skriver Ruben Östlund.

Charlbi Dean var relativt okänd när hon fick rollen i "Triangle of sadness". Efter att jobb som fotomodell i hemlandet sedan barnsben gjorde hon skådespelardebut 2010 i den sydafrikanska filmen "Spud".

Hon medverkade även i superhjälteserien "Black lightning" i amerikansk tv mellan 2018 och 2021.

Dean dog efter "plötslig sjukdom", uppger hennes agent enligt nyhetsbyrån AP.

"Triangle of sadness" får svensk biopremiär den 7 oktober.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!