Ruben Östlund och Charlbi Dean möter pressen under filmfestivalen i Cannes i maj. I måndags avled skådespelerskan.
Ruben Östlund och Charlbi Dean möter pressen under filmfestivalen i Cannes i maj. I måndags avled skådespelerskan. - Foto: TT

Ruben Östlund: "En chock och en tragedi"

Ruben Östlund kommenterar nu nyheten om sin stjärna Charlbi Deans död."Charlbis plötsliga bortgång är en chock och en tragedi", skriver regissören på Instagram.


Charlbi Dean avled hastigt på måndagen i New York, bara 32 år gammal. Den sydafrikanska fotomodellen och skådespelerskan spelar den kvinnliga huvudrollen i Östlunds satir "Triangle of sadness", som fick Guldpalmen, det finaste priset på filmfestivalen i Cannes i maj.

"Charlbis plötsliga bortgång är en chock och en tragedi. Det är en ära att ha fått lära känna och arbeta med henne", skriver den svenske regissören på Instagram.

Charlbi Dean med sin motspelare Harris Dickinson i "Triangle of sadness".

I sitt uttalande lyfter Ruben Östlund fram skådespelerskans "omsorg och lyhördhet som lyfte hennes kollegor och hela filmteamet".

"Tanken på att hon inte kommer finnas vid vår sida framöver gör mig väldigt ledsen. I denna svåra tid går mina tankar till hennes nära och kära, hennes familj och hennes fästman Luke", skriver Ruben Östlund.

Charlbi Dean var relativt okänd när hon fick rollen i "Triangle of sadness". Efter att jobb som fotomodell i hemlandet sedan barnsben gjorde hon skådespelardebut 2010 i den sydafrikanska filmen "Spud".

Hon medverkade även i superhjälteserien "Black lightning" i amerikansk tv mellan 2018 och 2021.

Dean dog efter "plötslig sjukdom", uppger hennes agent enligt nyhetsbyrån AP.

"Triangle of sadness" får svensk biopremiär den 7 oktober.

TT
Senaste nytt

Här är årets makthavare i ”Maktbarometern” – puttar ner familjen Lundell

1 timme sedan

Cullberg-stipendiet till streetdans-stjärna

1 timme sedan
Årets Birgit Cullberg-stipendium går till dansaren, koreografen och producenten Erik Linghede. I Konstnärsnämndens motivering beskrivs han som "en av streetdans-Sveriges konstnärliga förgrundsgestalter".

Hon är Dagermans dotter – och ambassadör

2 timmar sedan
Hon var först tveksam till att skildra sina föräldrars "konstnärsäktenskap". Nu har hon skrivit en bok där hon skildrar deras korta tid tillsammans.

Uno Svenningsson på turné

2 timmar sedan
Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.

Nya samtal kring skådespelarstrejk

idag 03:16
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.